Meehelpen

Hoe werkt vrijwilligerswerk
Georganiseerd vrijwilligerswerk in de natuur bestaat al heel lang. Jaar in jaar uit verrichten vele vrijwilligers waardevol werk in de natuur. De vele vrijwilligers die bij IVN al werkzaamheden uitvoeren ervaren het werken in de natuur eerder als ontspannend dan inspannend. De werkzaamheden zijn de ene keer vermoeiender, leuker en spannender dan de ander keer, maar vaak is de voldoening na de arbeid groot en kun je terug zien op een concreet resultaat. Iedereen kan meedoen, je werkt in uw eigen tempo.

Voorbereiding
Voordat je aan de slag gaat in de natuur krijg je altijd instructies over de werkzaamheden. Zo is voldoende kennis gegarandeerd om goed en veilig te kunnen werken. Tijdens het werk wordt uitleg gegeven waarom sommige werkzaamheden uitgevoerd worden en welke meerwaarde zij hebben voor natuur. Grondige ecologische kennis is niet vereist, het belangrijkste is aandacht voor de natuur. IVN zorgt voor gereedschap en koffie en thee. De vrijwilligers moeten zelf zorgen voor stevig schoeisel en/of laarzen.

Meedoen
Heb je zin om mee te doen, of wil je eens een kijkje komen nemen op een van de werkdagen, dan ben je van harte welkom. Elk kwartaal is er een werkdag en tussendoor wordt in onderling overleg ook klein onderhoud gepleegd. Zie voor de meest actuele situatie de activiteiten. Aanmelden is gewenst omdat wij dan kunnen zorgen voor voldoende gereedschap en koffie en thee. Aanmelden kan via e-mail: ivnalmere@yahoo.com

terug naar IVN Bomentuin

bogentuinwerk