IVN Floriade Natuur Route

Met IVN naar het Floriadeterrein

De IVN Floriade Natuur Route is een beschrijving van een recreatieve natuurroute die wordt samengesteld door IVN Almere.

De route voert vanuit het stads-centrum langs beide zijden van het Weerwater naar het (toekomstige) Floriadeterrein. Onderweg richten wij de blik op de overal aanwezige overvloedige natuur. Ons idee is de reeds aanwezige natuur in de (bestaande) stad in het algemeen en langs het Weerwater in het bijzonder meer zichtbaar en beleefbaar te maken.

Nog even te gaan

In de aanloop naar de Floriade gaan er nog maanden voorbij waarin ongetwijfeld vele ontwikkelingen volgen.  Voorzieningen worden aangelegd of veranderen, wegen en paden worden verlegd, nieuwe ontstaan of bestaande vervallen. Dit alles maakt het dynamisch. De ontwikkelingen volgen wij op de voet en de routebeschrijving (in ontwikkeling) zal dus regelmatig wijzigen.

Voortgekomen uit Natuurgidsencursus

Wim, Harry en Charles ontwikkelden in 2014 als eindproject van de Almeerse Natuurgidsencursus het idee van een IVN Floriade Natuur Route.

Dit idee wordt door een aantal cursisten van de  natuurgidsenopleiding 2019-2020 (Marjoes, Alwin en Heleen) verder uitgewerkt. Het is in elk geval al duidelijk dat de wandeling in de IVN Route-app beschikbaar wordt gesteld.

Wil je meedenken over het concept en de uitvoering ervan? Graag! Meld je aan en doe mee .... ivnalmere@yahoo.com