IVN
donderdag28sep2017

Leer je groen!

Leren door middel van e-learning, waar en wanneer je wilt. Morgen wordt een nieuw platform gelanceerd: Leer je groen. Hier vind je actuele kennis voor vrijwilligers en medewerkers van natuurorganisaties. De e-learning-modules bestaan uit afwisselende vragen en veel beeld. Je kunt ze zelfstandig doorlopen. In ongeveer een halfuur leer je de belangrijkste basiskennis over een onderwerp. Kortom, laagdrempelig en toegankelijk leren.

Leer je groen is er voor álle groene vrijwilligers, of je nu in een bezoekerscentrum werkt of wilgen knot of Natuurgids bent. Het gaat er niet om bij welke organisatie je vrijwilliger bent, maar om wat voor vrijwilligerswerk je doet. Wel zo makkelijk!

Aansluiting op Natuurgidsenopleiding

Het e-learning platform is het resultaat van een samenwerking van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, LandschappenNL en IVN onder de paraplu van de VBNE (Vereniging van Bos- en Natuurterreineigenaren). Het doel van de samenwerking is om vrijwilligers een goede basis te geven voor hun werk in de natuur en de kennis van groene organisaties te delen. De eerste modules die vanuit IVN ontwikkeld worden zijn gericht op de Natuurgidsenopleiding, en gaan over klimaatverandering en biodiversiteit, de ordening van het plantenrijk en de ordening van het dierenrijk.

Update 19-11-2018: 'Leer je groen' is nu direct toegankelijk voor alle IVN'ers via het intranet Ons IVN. Lees er meer over in het nieuwsbericht Gratis e-learning over jouw werk in de natuur.