Natuurontdekkingsreis

Ubach over Worms 22 november 2022

 

Op zaterdagochtend 19 november konden veel deelnemers van de Natuurontdekkingsreis Parkstad het gebied van d’r Sjlieënberg voor het eerst bij daglicht zien. Ik mocht met deze zeer geïnteresseerde groep natuurontdekkingsreizigers op pad. Live in het veld sporen zoeken. Om al vast een keer te proeven aan het determineren van voetprenten van dieren werd er eerst gekeken naar een zestal geprepareerde bakken met prenten. Hierbij werd uitleg gegeven van wat er nu eigenlijk te zien is. Een stukje morpholigie werd uitgelegd zodat het makkelijker wordt om straks sporen te kunnen determineren. Vervolgens werd het gebied rond het Rimburger bos en de Worm verkend op diersporen. Helaas gooide de hoeveelheid bladeren en regen wat roet in het eten want prenten waren maar weinig te vinden. Wel nog leuke andere sporen kunnen vinden, muizenholletjes, vraatsporen, wissels etcetera.

Extra verrassing was de ijsvogel (heel even zelfs twee) die zich goed liet zien.

Natuurlijk werden ook nog wat wetenswaardigheden gedeeld over dit mooie gebied. De deelnemers waren onder de indruk van deze prachtige omgeving.

Al met al een zeer geslaagde activiteit.

Mijn dank aan Frans Verlaan en Chris Arets voor de zeer prettige samenwerking. Tevens een dank aan Jose van Kleef voor het mee begeleiden van deze buitenactiviteit

  \

Deel deze pagina