Vroege-Lente wandeling Lentevreugd 26/3/23

Zondag 26 maart 10.00 tot 12.00 uur. Let op: de zomertijd is ingegaan, heeft u de klok een uur VOORUIT gezet?
Terwijl de kievit zijn karakteristieke baltsvlucht laat zien neemt de natuurgids van IVN Leidse Regio u mee dit prachtige natuurgebied in.
Omdat de lente is begonnen zal er met name aandacht zijn voor de bodes die deze periode kenmerken. Naast de kievit zullen ook andere (vroege) vogels van zich laten horen. Her en der zullen plantjes hun bloemen laten zien. Omdat het gebied voorheen een bollenland is geweest, is dit ook waar te nemen aan de bloembollen die hun kop opsteken. Naast grote dieren zoals de Konikspaarden en Schotse Hooglanders is er ook aandacht voor de kleinere (water)diertjes. De diverse poeltjes en rellen die Lentevreugd van water voorzien zitten vol met leven.
Wandel met ons mee en laat u verrassen door wat dit prachtig natuurgebied allemaal te bieden heeft. De gids vertelt u er graag over.
De wandeling zal ongeveer 2 uur duren en begint om 10.00 uur, verzamelen bij het parkeerterrein van Lentevreugd (bij de rotonde Katwijkseweg/Kokshoornlaan). Er zijn geen kosten aan verbonden en aanmelden is niet nodig.

Waar
Lentevreugd, Wassenaar
Bij rotonde Katwijkseweg/Kokshoornlaan
Katwijk
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina