Strandgroep

Zin in strand….
Bent u ook zo dol op het strand, zowel in de zomer als in de winter? Maar komt u er te weinig? En wilt u meer leren over alles wat aanspoelt? Ga dan eens mee met de Strandgroep van IVN Leidse regio.
Al meer dan 15 jaar geven natuurgidsen van de Strandgroep van IVN Leidse regio in de wintermaanden 1x per maand een strandexcursie in Katwijk waarbij we vertrekken vanaf de Uitwatering (we verzamelen bij de KNRM-loods).
Sinds enkele jaren organiseren we ook een strandactiviteit waarbij we gaan “zeevissen”. Met een garnalennetjes vissen we in zee garnalen, krabbetjes en heremietkreeftjes vangen. Ook gaan we dan zoeken naar alles wat op het strand aanspoelt. Voor de strandexcursies willen we u vragen zich aan te melden via ivnstrand@outlook.com. Aan de excursies zijn geen kosten verbonden.

Ook geven we 1x per 2 jaar een Strandcursus, bestaande uit 2 avonden en 3 excursies. Onderwerpen die besproken worden: het ontstaan van de Nederlandse kust, eb en vloed, weekdieren (tweekleppigen, slakken, inktvissen), planten op het strand, zeewieren, krabben en kreeften.
Tijdens de cursusavonden krijgt u een lezing en 2 practica, waarbij u zelf aan de slag kunt. Voorkennis is niet nodig. Tijdens de 3 excursies gaan we naar het strand van Katwijk, Wassenaarse Slag en Scheveningen, om te kijken naar de overeenkomsten en de verschillen tussen de vondsten op deze verschillende plaatsen.

Op de laatste zaterdag van juli organiseren wij sinds een aantal jaar voor jong en oud een Zee-evenement in Katwijk. U maakt dan kennis met wat er in de zee leeft. Ook zijn er organisaties die op allerlei manieren betrokken zijn bij strand en zee.

Samen genieten van het strand, en alles wat je daar vindt en verwondering over het leven in zee staan bij ons voorop.

Voor informatie over data, aanmelden, kosten e.d. kunt u bovenaan klikken op activiteiten, daar vindt u de actuele excursies en cursussen.
Meer informatie?
Maya de Veer, coördinator Strandgroep IVN Leidse regio, ivnstrand@outlook.com