Duinwerkgroep

….vorming, ….roosje, ….doorn, ….pieper, het zijn woorden die niets met elkaar te maken hebben, toch? Maar wel degelijk! Zet er maar eens DUIN voor en dan blijkt er toch verband te zijn.

En DUIN, dat is ons terrein, van de duinwerkgroep van het IVN Leiden.
We willen u graag begeleiden bij de ontdekking van alles wat het duingebied zo bijzonder maakt. We doen dat door publiekswandelingen te organiseren, waar iedereen welkom is, zonder voorinschrijving, zonder kosten.
Maar ook door het geven van cursussen in voor- en najaar, waarin we wat dieper kunnen ingaan op verschillende facetten van het duin, zoals de planten, dieren, paddestoelen, de ontstaans-geschiedenis, met de rol van de mens daarbij, dynamiek en duinvorming, hoe het komt dat er meer dan 100 vogelsoorten broeden in de duinen etc. etc.

Ook in de cursussen staat het ontdekken en de samenhang van alles wat er is voorop, het enige dat u mee hoeft te nemen is u zelf, open voor nieuwe ervaringen, voorkennis is niet nodig! En natuurlijk is het mooi meegenomen als u wat namen leert en onthoudt van bijvoorbeeld planten of vogels, maar het is geen doel op zich. Wel meer zien en voelen en ruiken en vooral meer begrijpen van wat er in de duinen gebeurt. Dan kunt u voortaan ook als u zonder gids daar buiten bent veel meer genieten.

We bezoeken verschillende gebieden in onze omgeving, zoals Berkheide, Meijendel, de Pan van Persijn, de Coepelduinen, Lentevreugd, de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Beleef het met ons mee, schrijf u in voor een cursus en loop eens mee met een wandeling.
Wij verheugen ons er op om met u mee te gaan!

Voor informatie over data, aanmelden, kosten e.d. kunt u bovenaan klikken op activiteiten, daar vindt u de actuele excursies. Er zijn ook cursussen over en in de duinen. Kijk of er binnenkort een cursus is >>>>