Basiscursus Voorjaarsvogels 2023 – IS VOL

Helaas voor u is de cursus VOL. Opgeven is niet zinvol meer.

We gaan weer van start! Het voorjaar komt eraan! Daarom organiseert de Vogelwerkgroep van IVN Leidse Regio opnieuw een Basiscursus over ‘Vogels in het voorjaar’.

Graag willen wij u laten zien hoe leuk het is om de vogelwereld direct om ons heen nader te leren kennen. De allerbeste manier is natuurlijk zelf er op uit gaan in de natuur om de dieren in levenden lijve te ontmoeten. Het waarnemen van de grootte, vorm, kleur, gedrag en zang van de vogels, het leren kennen van de diversiteit daarin en het onderscheiden van de verschillende soorten aan de hand van hun kenmerken zijn belangrijke elementen van de aantrekkelijkheid van het ‘vogelaarschap’ en komen dan ook zeker aan de orde in deze basiscursus.

De cursus bestaat uit 3 avonden met lezingen en practica en steeds in dezelfde week ook een (vroege) ochtendexcursie.
Onder voorbehoud zijn de data: 21 maart, 11 april en 9 mei (steeds op een dinsdag van 20 – 22uur. Inloop vanaf 19.45 uur).
Plaats: Yuverta, Lange Voort 70, 2341 KD Oegstgeest.
De excursies worden gehouden op 25 maart, 15 april en 13 mei (steeds op een zaterdagochtend, start rondom zonsopgang; dus vroeg!).
De kosten zijn € 50,- (incl. digitale informatie en koffie/thee tijdens de avonden).

Voor meer informatie kunt u bellen (of mailen) met Lex Burgel telefoon 06-36017982 / e-mail burgel@casema.nl of Caroline Grimbergen telefoon 06-47494877.
Voor opgave kunt u direct mailen naar:  ivnvogels@gmail.com

NB Indien er meer aanmeldingen zijn dan plaatsen, hebben personen voor wie de cursus nieuw is voorrang boven degenen, die de cursus al een keer hebben gevolgd. Voorts wordt uitgegaan van het principe “wie het eerst komt, die het eerst maalt”.

Foto: Scholekster, gemaakt door Jan Westgeest.

Waar
Yuverta College, Oegstgeest
Lange Voort 70
2341 KD Oegstgeest
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: € 50,-
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina