Routewerkgroep

De IVN Routewerkgroep  maakt en onderhoudt routes die met de app IVN Routes als digitale gids kunnen worden gelopen. 

Dat houdt in: mogelijke routes verkennen, informatie verzamelen over de cultuurhistorische en landschappelijke achtergrond en flora en fauna van een gebied,  informatiepunten op de route kiezen en daarvoor korte tekstjes schrijven, foto’s maken die de route ondersteunen, de informatie testen in een bureautest, de route invoeren in het daarvoor beschikbare computerprogramma, de route testen in het veld en aanpassen én tenslotte de route officieel publiceren in de landelijke app. Als een route klaar is vraagt de promotie van de routes aandacht en niet te vergeten: de routes moeten ook worden onderhouden.

Natuurlijk hoeven niet alle werkgroepleden alles te kunnen. Een enthousiaste fotograaf is net zo hard nodig als een goede tekstschrijver. Het leuke van het werk is vooral dat je je samen enige tijd in een gebied verdiept met een gepubliceerde route als eindresultaat.

De routewerkgroep werkte werkt samen met IJssellandschap, Wandelnetwerk Salland, het Deventer Ziekenhuis, werkgroep Waanders en de Plantenwerkgroep KNNV/IVN.

De werkgroep bestaat op dit moment uit vijf leden, die gezamenlijk de routes maken, en vijf nalopers, die de routes 1 à 2 keer per jaar controleren (bijvoorbeeld op omgehakte bomen, verlegde paden of verouderde informatie). Versterking is altijd welkom. Heb je interesse of wil je een tijdje meedraaien? Stuur een berichtje naar: routes@ivndeventer.nl