Routes

De Routewerkgroep maakt en onderhoudt routes die met de app IVN Routes als digitale gids kunnen worden gelopen.

Dat houdt in: mogelijke routes verkennen, informatie verzamelen over de cultuurhistorische en landschappelijke achtergrond en flora en fauna van een gebied, informatiepunten op de route kiezen en daarvoor korte tekstjes schrijven, foto’s maken die de route ondersteunen, de informatie testen in een bureautest, de route invoeren in het daarvoor beschikbare computerprogramma, de route testen in het veld en aanpassen én tenslotte de route officieel publiceren in de landelijke app. Als een route klaar is vraagt de promotie van de routes aandacht en niet te vergeten: de routes moeten ook worden onderhouden.

Natuurlijk hoeven de werkgroepleden niet alles te kunnen. Een enthousiaste fotograaf is net zo hard nodig als een goede tekstschrijver. Het leuke van het werk is vooral dat je je met anderen enige tijd in een gebied verdiept met een gepubliceerde route als eindresultaat.

De routewerkgroep werkt samen met Stichting IJssellandschap, Wandelnetwerk Salland, Deventer Ziekenhuis, Werkgroep Waanders en Plantenwerkgroep KNNV/IVN.

De werkgroep bestaat op dit moment uit vijf leden, die de routes maken, en vijf nalopers, die de routes 1 à 2 keer per jaar controleren (bijvoorbeeld op omgehakte bomen, verlegde paden of verouderde informatie).

Versterking is altijd welkom. Neem eens een kijkje in de app. Heb je interesse of wil je een tijdje meedraaien? Stuur een berichtje naar de coördinator Gerrie Roetert per routes@ivndeventer.nl

Een route testen
Foto’s maken