Waterbeestjes zoeken in het Zandweteringpark

Voor kinderen en (groot)ouders.

Ga je met ons mee kijken wat er op, in en om het water van een aantal vijvers in het Zandweteringpark in Deventer leeft? Dat is meer dan je denkt. We gaan op pad zondag 11 juni vanaf 10.30 uur.

Met schepnetten, witte bakken, loeppotjes en zoekkaarten worden waterbeestjes geschept en onderzocht wat het is. Onder water leven heel veel beestjes die je zo op het eerste oog niet ziet, zoals waterkevers, bootsmannetjes (ruggezwemmers), watermijten, kokerjuffers, waterschorpioenen en larven van libelles en waterjuffers. 

Trek laarzen of waterschoenen en oude kleren aan en neem zelf een netje mee als je dat hebt. De gidsen van het IVN kunnen je vertellen welke beestjes je gevangen hebt en wat dat zegt over de waterkwaliteit. Een leuke activiteit voor jong en oud.

We verzamelen bij Kei 13, Wezenland 582, 7415 JM Deventer (vlak bij de brug naar de wijk Steenbruggen) en we lopen dan gezamenlijk naar de onderzoeksplek. 

Aanmelden is noodzakelijk bij excursie@ivndeventer.nl.

Kosten: €1 per kind, €2 voor volwassenen.

Meer informatie over de Nationale Slootjesdagen is te vinden op ivn.nl/slootjesdagen. De Nationale Slootjesdagen (5 t/m 11 juni) zijn een jaarlijkse en landelijke IVN-activiteit.

Hulp bij paddentrek Deventer
Waar
Kei 13
Wezenland 582
7415 JM Deventer
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: kinderen € 1 en volwassenen € 2
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina