IVN Vrijdagmiddag zomerexcursie: Water op Landgoed de Boom

Bomen en water brengen ons verkoeling bij deze zomer-vrijdagmiddagexcursie op landgoed De Boom. Wist u dat er op deze plek zeven bronnen geslagen zijn in vervlogen tijden? Daarvan zullen wij er een aantal tegenkomen op onze wandeling. Ook de Lunterse Beek die ter plekke overgaat in de Heiligenberger Beek, zullen we uitgebreid tegenkomen. Welk planten- en dierenleven zien we in en langs deze wateren?

Hoe heeft het water in vroeger tijden het landschap gevormd hier op landgoed De Boom? En wat deed de mens er aan? En dan het fraaie witte landhuis, welke geschiedenis gaat daarin schuil? Waarom heet het De Boom? Met deze vragen in het achterhoofd, gaan we lopen, kijken en antwoorden zoeken.

Wilt u graag meedoen met een wandelexcursie van het IVN maar is de zondagmiddag voor u niet zo geschikt? Dan is de vrijdagmiddag-excursie een mooi alternatief! Vier maal per jaar, in elk seizoen, wordt deze georganiseerd.

We starten op 30 juni bij de ‘achteringang’ aan de Leusbroekerweg 2 om 14 uur.
Liefst komt u op de fiets of met de bus, maar er is een kleine parkeerplaats.
Als deze parkeerplaats vol is, kunt u ook daar vlakbij parkeren op de parkeerplaats van De Mof. Bus: lijn 82 richting Doorn via Leusden, halte De Mof/Leusbroekerweg.

Niet geschikt voor rolstoelers.
Honden mogen niet mee.

 

water op de Boom
Waar
Landgoed de Boom
Leusbroekerweg 2
Leusden
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina