Cursussen

Cursussen
De werkgroep organiseert en coördineert cursussen zoals voorjaars- en najaarscursussen en de opleiding Natuurgids

De coördinator van deze werkgroep is Gert Lodewijk: cursussen@ivnamersfoort.nl

Cursussen/opleiding die IVN Amersfoort organiseert:

1.  IVN Natuurgidsenopleiding (NGO)

2.  IVN Natuuroudercursus

3.  Minicursussen Natuuracademie

4.  IVN Klimaatcursus:  ‘de groene verandering en wat is jouw  invloed?”

Informatie

1. Natuurgidsenopleiding

Eind 2021zijn we weer van start gegaan. Nu deels on line, maar hopelijk straks weer veel samen.

Avondbijeenkomsten zijn  op donderdag 19.30 uur in het Groene Huis.

Misschien dat de volgende Natuurgidsen opleiding over 4 jaar start, 2025.

2. Natuuroudercursus
Een cursus van drie bijeenkomsten over natuur, beleving, educatie en veel zelf doen voor (groot) ouders die bijvoorbeeld op school de leerkrachten met het natuuronderwijs willen helpen.
Als er voldoende belangstelling is start deze cursus  op woensdag morgen 14 september 09.15 uur.
Meer info on der de tab Activiteiten

Heb je interesse voor een volgende keer? Als school? Als deelnemer? Neem contact op of stuur een e-mail bericht 

3. Minicursussen Natuuracademie

Voor het jaar 2022 gaat het vanaf september weer door.

IVN Amersfoort e.o. is mede organisator van de Natuuracademie Amersfoort

Meer kennis krijgen over de natuur. Binnen via studie, buiten, (in de frisse lucht), vooral via kijken en beleven! Dat is het belangrijkste doel van de Natuuracademie.

De Natuuracademie is een samenwerking tussen KNNV, IVN en CNME Landgoed Schothorst. Samen organiseren zij elk jaar weer tien cursussen over de natuur. Elke cursus heeft een onderwerp dat past bij het seizoen waarin het wordt georganiseerd. Voor elke cursus kunt u zich apart inschrijven. Hij bestaat uit een theorieles op de woensdagavond en een excursie op zaterdag (halve dag). De bijeenkomsten zijn voor mensen met belangstelling voor de natuur en hoeven niet deskundig te zijn .

14 september starten we met een minicursus Vleermuizen. Zie onder Activiteiten.

4.  IVN Klimaatcursus:  ‘de groene verandering en wat is jouw  invloed?”

In het najaar van 2020 hebben we deze cursus met veel plezier voor 12 enthousiaste cursisten georganiseerd. Bij voldoende belangstelling willen deze cursus graag weer organiseren. Heb je belangstelling  voor deze cursus, laat het de coördinator van deze werkgroep weten.
Voor meer informatie IVN Klimaatcursus

Met actuele thema’s willen we je uitdagen kennis en ervaringen te delen en een “groene” actie te ondernemen die jouw impact op het uitputten en opwarmen van de aarde vermindert.
Met verschillende werkvormen en actuele thema’s willen we je uitdagen kennis en ervaringen te delen en een “groene” actie te ondernemen die jouw impact op het uitputten en opwarmen van de aarde vermindert. We staan ook stil bij wat dit met jou doet en welke invloed jij kan hebben. Positieve verhalen horen en vertellen werkt stimulerend.
We geven voorbeelden uit het dagelijkse leven, die laten zien wat jouw impact is en hoe jij in actie kunt komen. Vier keer krijg je een zelf in te vullen “uitdaging van de week” en tijdens de cursus ga je aan de slag met een zelfgekozen “groene” actie, die je op de laatste avond met ons deelt.
We hopen dat de klimaatcursus: “de groene verandering en wat is jouw invloed?” helpt om inzicht te krijgen in de issues die spelen rond klimaatvriendelijke keuzes en helpt om duurzame uitdagingen aan te gaan.