Natuurexcursies

Natuurexcursies

Doelstelling Werkgroep:
De werkgroep stelt zich ten doel om het publiek tijdens de excursies te laten genieten van de natuur, door te kijken, te ruiken, en te voelen, dus alle zintuigen aan te spreken. Door deze ervaring hopen we dat het publiek zich bewust wordt van de schoonheid en de diversiteit van de natuur, en daardoor uitgenodigd om er heel bewust en verantwoord mee om te gaan.
Om dit doel te bereiken organiseert de werkgroep elke maand (publieks) excursies voor belangstellenden. Deze excursies vinden plaats in de omgeving van Amersfoort, zowel in het buitengebied, als in het stedelijk gebied. De excursies worden afgestemd op de seizoenen, op de variatie in flora en fauna, ecologische verbanden en op bepaalde terugkerende thema’s. De gidsen besteden tevens aandacht aan de ontstaansgeschiedenis en cultuur historie van de gebieden die we bezoeken.

Wanneer zijn de excursies
De excursies vinden meestal plaats op elke 3e zondag van de maand, van 14.00-16.00. Maar er zijn uitzonderingen i.v.m. feestdagen of het thema bv vogels. In december vervalt de excursie, dit in verband met Kerstmis en Oud en Nieuw. Elk kwartaal wordt er ook op de vrijdagmiddag een natuurexcursie georganiseerd.

Agenda natuurexcursies ontvangen?
Wilt u een agenda ontvangen van de natuurexcursies? Stuur dan uw e-mailadres naar natuurexcursies@ivnamersfoort.nl

Bijzonderheden
De excursies zijn gratis, aanmelding vooraf is niet nodig. Het meenemen van honden is niet toegestaan.

Excursies op aanvraag
Excursies op aanvraag zijn in overleg mogelijk. Hiervoor wordt een vergoeding gevraagd. Uw verzoek kunt u mailen naar natuurexcursies@ivnamersfoort.nl

Meer informatie over de excursies en de werkgroep
Meer informatie over de excursies is te vinden op de website van IVN Amersfoort e.o, in persberichten in de plaatselijke bladen in de rubriek “Activiteiten” , en in de digitale “Groene Agenda”, welke door de gemeente Amersfoort wordt uitgegeven.
Tevens heeft de werkgroep een Facebookpagina waarop de excursies met een evenement worden aangemaakt. U kunt deze pagina “liken” zodat u een uitnodiging ontvangt voor de volgende excursie. Het Facebookadres is:  Ivnnatuurexcursiesamersfoort.

Coördinator werkgroep: Wil Schonewille, tel: 06 51402753

Contact werkgroep: natuurexcursies@ivnamersfoort.nl