Den Treek-Henschoten

Den Treek-Henschoten

Op de overgang van de Utrechtse Heuvelrug naar de Gelderse vallei ligt Landgoed Den Treek-Henschoten, bezoek het Treeker Info Punt voor meer informatie.
Dit uitgestrekte gebied met bossen, natuur, landbouw en heide beslaat bijna 2200 hectaren. Landgoed Den Treek-Henschoten is een van de grootste particuliere landgoederen van Nederland. De aandeelhouders van Den Treek-Henschoten zijn nazaten van de stichter van het landgoed, Jonkheer W.H. de Beaufort. In 1807 kocht hij de buitenplaats Den Treek met omliggende bossen en landerijen.

Bekende trekpleisters op het landgoed zijn de Pyramide van Austerlitz en het Henschotermeer. Er zijn diverse wandelingen over het landgoed die op eigen gelegenheid te maken zijn en starten vanaf verschillende parkeerplaatsen. Voor fietsers is er de Treeker Webapp langs allerlei bezienswaardigheden. Mountainbikers kunnen tegen betaling terecht op twee uitdagende mountainbikeroutes over het landgoed. Ruiters en koetsiers kunnen tegen betaling gebruik maken van zo’n 62 kilometer aan goed onderhouden ruiterpaden. Bezoekers kunnen in het Treeker Info Punt en op de uitgebreide website van het landgoed terecht voor meer informatie en voor de aanschaf van mountainbike-en ruitervignetten.

 

Den Treek ree foto van Johannek MarisDen Treek foto Johanneke Maris

Zon door de bomen, namiddag in meiTreek treek treekNog zo'n paadjeKale vlakte, maar niet oninteressantEr komt ook mensenwerk, handenarbeid bij kijkenDrasig gebiedZandverstuiving 2Zandverstuiving

Den Treek de Troet foto van Gerda Schregardusw