Werkgroep Macrofauna

Medio 2017 is door een aantal personen binnen de organisaties Groenhart Leudal en IVN Roermond e.o. de werkgroep Macrofauna opgericht.

Ons enthousiasme voor kleine waterbeestjes steken wij niet onder stoelen of banken. Ieder van ons draagt op zijn of haar manier een steentje bij op onze bijeenkomstavond, welke steevast op de 1ste dinsdag van de maand van 19.00 uur tot 21.00 uur (of zolang er de behoefte is en de ogen het aan kunnen) wordt gehouden. We hebben natuurlijk wel vrijheid en blijheid hoog in het vaandel staan.

Wat doen we zoal? Ten eerste hebben wij een geweldige leermeester in ons midden, dhr. Lormans. Hij is iemand met jarenlange ervaring m.b.t. de macro-Invertebraten. “Wat zijn dat?”, zullen de meeste van jullie nu denken? Macro-Invertebraten zijn ongewervelde dieren die in het water en zeker rond het water leven en die door hun aanwezigheid een indicatie geven over de waterkwaliteit.

Voor de meeste mensen lijkt door een microscoop kijken iets wat oubollig is, vervelend, saai of niet spannend of alleen maar voor oudere mensen geschikt is, maar bij het zien van de geweldige wereld die voor je eigen ogen open gaat (eerlijkheidshalve: je kijkt meestal door een microscoop) sta je paf van wat deze geweldige wereld te bieden heeft.

Wij zijn gestart met als doel dit bij jullie onder de aandacht te brengen middels workshops en excursies. Na een aanmelding via email zijn jullie van harte welkom op elke 1ste dinsdag van de maand.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Ron van Pol, macrofauna@ivnroermond.nl

Ons adres is:
BezoekersCentrum Leudal
“Panoramazaal”
Roggelseweg 58
6081 NP Haelen