Roermond e.o.
(Zoog)dieren
zaterdag20feb2021

Teken en deel je onze petitie voor de Roermondse das ?

--- > https://vangdasnuniet.petities.nl/ ---

Dinsdag 16 februari is de petitie 'Stop het vangen van de (hoog)zwangere of zogende vrouwtjesdas in Roermond' van onze Zoogdierwerkgroep online gekomen. Al meer dan 1000 mensen waaronder dierenartsen, ecologen, leden van dassenwerkgroepen, IVN natuurgidsen en dierverzorgers maar vooral ook veel 'gewone' Limburgse burgers tekenen deze petitie.

Doe jij ook mee ? Teken en deel 'm zodat we de provincie extra kunnen aansporen om het vrouwtje haar vrijheid terug te geven.

De petitie verzoekt de provincie Limburg, Mulleners Vastgoed, Kragten BV en Bionet Natuuronderzoek om onmiddellijk te stoppen met het vangen van het dassenvrouwtje in Roermond. Zij zit moederziel alleen, hongerig, gestrest en inmiddels zonder haar gevangen maatje in de dassenburcht onder de TV-toren. Mogelijk met enkele, ook hongerige, jonge dasjes.

Marieke en Joost, de beide coördinatoren van onze Zoogdierwerkgroep worden gesteund door een groeiend aantal natuur- en milieuorganisaties, zeventien inmiddels, waaronder Das&Boom en diverse dassenwerkgroepen. Zevenenveertig mensen steunen hen op persoonlijke titel waaronder ecologen en een dierenarts. En nu steunen online een groeiend aantal mensen de oproep aan de provincie en de betrokken bedrijven om meteen te stoppen met vangen van de Roermondse das. Al meer dan 1000 mensen hebben de petitie voor dit vrouwtje getekend.

Roermond dassenburcht petitieDe petitie loopt net zo lang door tot het vangen stopt laat de Zoogdierwerkgroep weten. Dat is uiterlijk tot 15 maart. Als deze das dat al zo lang zou volhouden. Als ze dit overleeft... Haar gezondheid en welzijn hebben al een flinke tik gekregen. Het zal haar alleen maar slechter gaan zo lang wordt doorgegaan met vangen. Om deze reden ook heeft statenlid Pascal Plusquin van de Partij voor de Dieren dinsdagmorgen op persoonlijke titel aangifte gedaan vanwege de mishandeling van deze dassenvrouw.

Als de beide dassen zwanger blijken of al jongen hebben dan kan de luxe woningbouw in 't Ham nog wel even wachten denken Marieke en Joost. Medio juli kan het vangen dan opnieuw beginnen wanneer de jongen voldoende zelfstandig zijn. Pas na het invangen van alle dassen kan met de bouw worden begonnen.