Organiseer zelf een natuurfeestje tijdens Fête de la Nature

Organiseer zelf een natuurfeestje tijdens Fête de la Nature

Roermond e.o. 21 april 2022

Bericht vanuit IVN Landelijk

In het weekend van 2, 3 en 4 september 2022 viert IVN Natuureducatie de negende editie van Fête de la Nature. Het grootste grassrootsfestival van Nederland. In het hele land vieren lokale organisatoren diverse kleinschalige natuurfeestjes. Variërend van een muziekoptreden in de buitenlucht tot aan een speurtocht door het bos.

Wat is Fête de la Nature?
Fête is een grassroots natuurfestival: iedereen kan een activiteit organiseren. Van theater in de natuur tot een oogstfeest, van een vleermuizenexcursie tot een hardloopwedstrijd in het groen. Zo betrekken we meer mensen bij de natuur, op een manier die bij hen past.

Grassroots…?
Het belangrijkste kenmerk van dit grassroots natuurfestival is dat alles van onderaf (vanuit de graswortels) wordt georganiseerd. We zetten samen de kaders neer en daarbinnen kan iedereen meevieren. Geen georganiseer van bovenaf dus, maar laten groeien wat wil groeien.

Inspiratiesessies
Wil je inspiratie opdoen en verkennen of Fête iets voor jou is? Of wil je een feestje organiseren en verkennen hoe je dit het beste kunt aanpakken? Meld je dan aan voor een van onze digitale inspiratiesessies. Bekijk hier de data en meld je aan

Hoe kan ik meedoen?
Meedoen is heel eenvoudig. Ga naar www.fetedelanature.nl  Maak een account aan en vul de velden in om jouw activiteit(en) aan te melden. Heb je vragen of wil je extra uitleg? Op de pagina met downloads staat een handige instructie waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je een activiteit kunt aanmaken.

Meer informatie nodig?
Ga dan naar  www.fetedelanature.nl hier vind handige tips en downloads. Meld je ook aan voor de Fête de la Nature groep op ons.ivn.nl  om met andere organisatoren in contact te komen en inspiratie uit te wisselen.

Deel deze pagina