Digitale informatiesessies IVN Proeftuinen

Digitale informatiesessies IVN Proeftuinen

Roermond e.o. 25 maart 2022

Bericht vanuit IVN Landelijk

In november 2021 is IVN de trotste winnaar van de Prins Bernhard Cultuurfonds oeuvreprijs geworden. Een deel van het prijzengeld wordt besteed om komende winterseizoen (2022-2023) acht Proeftuinen, verspreid over Nederland, aan te leggen. En één van die acht tuinen kan bij jou in de buurt komen! Voor afdelingen die ook samen met ons een Proeftuin willen aanleggen organiseren we online informatiesessies.

Wat is een Proeftuin?
Een Proeftuin is een stukje grond van een zorginstelling dat wordt omgetoverd tot een ecologisch verantwoorde omgeving met eetbare planten, struiken en bomen waarin je van alles kan proeven én ervaren.

Kinderen, ouderen en de buurt gaan samen aan de slag om de proeftuin aan te leggen en ze plukken er letterlijk samen de vruchten van. De proeftuin is educatief: bewoners, buurt en de kinderen worden uitgedaagd samen te leren over de planten en dieren in de tuin, samen de biodiversiteit te bevorderen en hun kennis over en weer te delen. De proeftuin staat voor een bredere maatschappelijke beweging dan alleen een eetbare tuin. De proeftuin wil als groene magneet voor de wijk fungeren waarbij niet alleen de buurt, kinderen, ouderen en andere organisaties in de wijk samen aan de slag gaan, maar waardoor ook steeds meer groene en sociale initiatieven in beweging komen.

Wil jij ook een Proeftuin?
In april organiseren wij twee digitale informatiesessies voor enthousiaste afdelingen die samen met zorginstellingen en scholen een proeftuin willen aanleggen.

  • 14 april, 19.00-20.30 uur
  • 20 april, 16.00-17.30 uur.

Meld je aan via: https://www.ivn.nl/proeftuinen/informatiesessies-proeftuinen en wordt onderdeel van het icoonproject waarmee we de komende jaren nóg meer mensen met de natuur gaan verbinden.

Deel deze pagina