Fotowerkgroep

Het doel van de werkgroep is om met een thema al wandelend foto’s te maken en van elkaar te leren. Wat moet ik gebruiken om tot een betere foto te komen? Hoe speel ik met licht? Hoe krijg ik een betere compositie? Dat soort dingen willen we met elkaar delen. Het is niet nodig om een ervaren fotograaf te zijn. Iedereen die beschikt over een fototoestel kan meegaan. In de werkgroep zitten enkele professionele krachten, waar je tijdens het fotograferen met je vragen terecht kunt en die je tips zullen geven.

Meedoen? Vooraf aanmelden is niet verplicht maar mag wel bij fotowerkgroep@ivnroermond.nl 

Het programma voor 2019:

 • zaterdag 2 februari
  Dit jaar gaat de fotowerkgroep de Maas in al zijn uiterlijkheden tijdens alle seizoenen in beeld brengen. Samenkomst om 10.00u op de parkeerplaats in Ool op het einde van de Broekstraat c.q. Maasstraat. Van hieruit gaan we de Ooldergriend fotografisch verkennen. Na afloop bij Kanters of Oolderhof overleg over de verdere invulling van ons jaarprogramma.
   
 • Zondag 17 maart
  We gaan het sluizencomplex bij Osen en de Lus van Linne in beeld brengen. We komen om 10.00 uur bij elkaar op de parkeerplaats bij Sluisweg/lateraal kanaal Linne Buggenum. Van hieruit kunnen we ook de landtongen rond de Gerelingsplas bereiken.
 • zaterdag 4 mei

  We gaan de Noorderplas, Donckernack en de sluis Roermond in beeld brengen. Via De Weerd en de sluis komen we ook bij de Maas met aan de andere oever de Stadsweide.
  Parkeren op parkeerplaats tegenover camping Hermans. Hier komen we om 10.00u bij elkaar.
   

 • zondag 30 juni (let op: aangepaste datum!)
  Isabellegreend

  De Isabellegreend is nu ons doel.
  Zowel de Maas als de Oolderplas in krijgen we in het vizier. Parkeren is moeilijker. De beste mogelijkheid is de Meringerbroekweg richting Isabellegreend. Bijeenkomst om 10.00u.
   

 • zaterdag 27 juli
  Maas bij Neer
  We verkennen de Maas bij Neer. We kunnen parkeren op de straat Hanssum. Dat is vlakbij de oversteekplaats Voetveer Rijkel - Neer. We hebben de mogelijkheid om over te steken naar Rijkel en langs de Maas richting Musschenberg te wandelen. Bijeenkomst om 10.00u
   
 • zondag 8 september
  Marina Oolderhuuske

  De Maas rond Marina Oolderhuuske is vandaag ons foto-object. 
  Parkeren bij parkeerplaats Marina Oolderhuuske. We gaan van hieruit de Maas verkennen. We hebben de mogelijkheid de Maas met het pontje over te steken.
  Bijeenkomst om 10.00u
   

 • zondag 20 oktober

  Stadsweide Roermond en Asseltse plassen komen nu voor onze lens. We parkeren bij Mijnheerkens. Bijeenkomst om 10.00u

Zin in fotograferen? Leren van ervaren fotografen hoe je je techniek kunt verbeteren? Dan ben je van harte welkom.

De activiteit gaat altijd door, ook bij slecht weer.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met fotowerkgroep@ivnroermond.nl