Fotowerkgroep

Het doel van de werkgroep is om met een thema al wandelend foto’s te maken en van elkaar te leren. Wat moet ik gebruiken om tot een betere foto te komen? Hoe speel ik met licht? Hoe krijg ik een betere compositie? Dat soort dingen willen we met elkaar delen. Het is niet nodig om een ervaren fotograaf te zijn. Iedereen die beschikt over een fototoestel kan meegaan. In de werkgroep zitten enkele professionele krachten, waar je tijdens het fotograferen met je vragen terecht kunt en die je tips zullen geven.

Het programma voor 2021:

Eindelijk kunnen we als fotogroep IVN Roermond weer bij elkaar komen. Optimistisch als we zijn hebben we voor de rest van dit kalenderjaar alvast enkele data vastgelegd. Zoals jullie zullen zien ongeveer om de vier weken in plaats van zes, maar we hebben dan ook heel wat in te halen!

Het motto is: Wie kan komt. In principe komen we tussen 9.45u en 10.00u bij elkaar op de afgesproken plek en fotograferen we tot 12.00u. Als het kan sluiten we af met een kopje koffie e.d. en praten dan even na.
We willen ons meer bekwamen in de techniek van het fotograferen. In de loop van het jaar kunnen o.a. de volgende fotografische onderwerpen aan bod komen: sluitertijd en belichting, diafragma, compositie (ritme, vlak, symmetrie), witbalans en isogevoeligheid, dieptescherpte, scherpstelling en scherptepunt, kadreren, camerastandpunt (ooghoogte, vogel- en kikkerperspectief).

Ruim voor de fotosessies ontvangen de leden van de fotowerkgroep info over plaats van samenkomst en fotografisch onderwerp waar aandacht aan wordt geschonken. De keuze van de lokatie hangt hier mede van af.

Onze eerste fotosessie op zaterdag 3 juli staat in het teken van hernieuwde kennismaking. Nog geen technisch onderwerp, maar gewoon weer eens heerlijk samen fotograferen. De locatie en plek van samenkomst staat nog niet vast. Ideeën horen we graag.

Data fotosessies:

zaterdag 3 juli
zondag 1 augustus
zaterdag 4 september
zondag 3 oktober
zaterdag 6 november
zondag 19 december

De informatie wordt steeds, kort vóór de betreffende datum, bijgewerkt in het jaarprogramma onder de kop "Progr. 2021" in de bovenbalk van de website.


Interesse om aan te sluiten? Dat kan. Stuur een mailtje naar: fotowerkgroep@ivnroermond.nl. Je ontvangt dan de nodige informatie.