Werkgroep Flora

Doel
Het doel van de werkgroep is het stimuleren van plantenkennis waardoor men met andere ogen en meer respect naar de natuur gaat kijken. Dit kan gebeuren door educatieve activiteiten, het verzorgen van wandelingen of het geven van cursussen.

Wat doen we?
– we bestuderen en inventariseren de flora rondom Maastricht
– we bezoeken verschillende natuurgebieden
– we bezoeken kruiden- en heemtuinen
– we determineren planten en lokken daarmee interessante discussies uit
– we wisselen onderling onze ervaringen uit op het gebied van natuurbeleving
– we besteden ook aandacht aan mythologie, geneeskracht en oude volksgebruiken met betrekking op planten

Wanneer?
We komen 2 maal per maand bij elkaar.
In het voorjaar en in de zomer op woensdagavond van 20.00-22.00 uur (de tweede of derde woensdag van de maand) en op de eerste zaterdag van de maand van 9.30-12.00 uur. Dan trekken we uiteraard vaak de natuur in.
In de herfst en de winter zijn we niet buiten omdat het dan vroeg donker wordt. Dan evalueren we en hebben meer aandacht voor de ecologische samenhang tussen planten en hun biotoop. We determineren planten uit de tuin of aan de hand van foto’s gemaakt door de leden van de werkgroep.
In deze periode nemen we ook de tijd om de mythologie, de geschiedenis of de geneeskrachtige werking van planten aan bod te laten komen.

Waar?
Op de eerste zaterdag van de maand zijn we in de natuur op locaties die nader bepaald worden.
Op de derde woensdagavond van de maand zijn we in de Natuurtuinen van het CNME aan de Drabbelstraat 7 te Maastricht. Dit is een zijstraatje van de Mergelweg in het Jekerdal.

Informatie en aanmelden
Irma Kokx, e-mail: ipa.kokx@gmail.com