Bomenwandeling Eik en Beuk

Voorpagina Bomenwandeling Eik en Beuk

De bomenwandeling ‘Eik en Beuk’ werd oorspronkelijk uitgegeven in september 1996 ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van IVN Maastricht. In 2012, is het boekje ter ere van het 40-jarig jubileum in 2011 heruitgegeven en in een nieuw, eigentijds, jasje gestoken. De mooie tekeningen van de Bomenstichting, die eerst op paaltjes bij de bomen langs de route stonden en de tand des tijds niet doorstaan hebben, zijn nu in het boekje verwerkt.

Op de omslag is de oude voorpagina, die ontworpen werd door Sil Crefcoeur, opgenomen en op de foto is een plek te zien die voor IVN Maastricht bijzonder is. Een plek waar we 15 jaar geleden een eik en een beuk geplant hebben ter herinnering aan Jac.P. Thijsse. Hier hebben we een prachtig weids uitzicht over het Jekerdal. Deze plek vinden wij zo de moeite waard dat we bij gelegenheid van het 40-jarig jubileum er een Landmark hebben toegevoegd. Een rustpunt voor elke natuurliefhebber om zittend op het met gras begroeide silexbankje te genieten van het schitterende uitzicht.

Bij het 50-jarig jubileum is vanaf het lager gelegen wandelpad een trap aangelegd naar deze plek, die we nu Jubileumplek ‘Eik en Beuk’ noemen.

DE GEDRUKTE VERSIE IS HELAAS UITVERKOCHT !!!!!!

U kunt de digitale versie hier downloaden:

Bomenwandeling Eik en Beuk