Bomenwandeling ‘Van Hemel tot Fossiel’

Een van de oudste stadsparken in Nederland is het stadspark van Maastricht. Vanaf de eerste aanzet, een park met lindebomen in 1648, is het uitgegroeid tot een groene gordel van 10 hectare langs de Jeker en de oude vestingwallen tot in het Jekerdal. Meer dan 800 bomen, zo’n 160 soorten afkomstig uit de hele wereld, maken van het stadspark een waar paradijs voor de bomenliefhebbers.
Het boekje van IVN Maastricht leidt u met een fascinerende wandeling van 3,5 km langs tal van deze bomen. Van Hemel(boom) bij vertrekpunt Centre Céramique, tot Fossiel (de Ginkgo of Japanse notenboom) bij het Natuurhistorisch Museum gaat de wandeling langs 55 bijzondere exemplaren. De begeleidende teksten en foto’s in het boekje vertellen vele wetenswaardigheden. Bijvoorbeeld over de Goudappel (Osagedoorn) 130 jaar oud en uniek voor Nederland. Deze boom (zie foto) is in oktober 2009 helaas omgewaaid. Gelukkig is er in 2011 een nieuwe, ca. 25 jaar oude, Osagedoorn aangeplant. Vlak ernaast ligt een deel van de stam van de oude boom ter herinnering.
Met dit boekje maakt u opnieuw en op een verfrissende manier kennis met het stadspark van Maastricht. Het zal u verrijken en verbazen. U krijgt er een nieuw park bij!

Het boekje is verkrijgbaar voor € 5.- bij Chrit Merckelbagh, e-mail chritm@gmail.com