Maastricht
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag29okt202219:00

Nacht van de Nacht

Laat het donker zijn en ontdek hoe mooi de nacht is

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur een Milieufederaties. Wereldwijd wordt deze nacht aandacht besteed aan LICHTVERVUILING; het onnodig aanlaten van buitenlicht en het niet goed afschermen ervan. Dit is altijd in het laatste weekend van oktober en dit jaar al voor de 18e keer. IVN Maastricht doet mee op deze avond met een schemer en nachtexcursie om te ervaren hoe het gesteld is met de lichtvervuiling in en rondom Maastricht. Daarvoor maken we een wandeling vanuit Boschpoort naar de Belvédèreberg en terug. Boven op de berg hebben we een panoramisch uitzicht over de stad en omgeving.
Afgezien van het energieverbruik dat bespaard kan worden is dit overtollige nachtelijke licht storend voor schemer- en nachtdieren en bijvoorbeeld trekvogels. Daarom gaat vleermuisexpert Ger Beckers deze avond mee. Mogelijk zijn er nog vleermuizen te spotten. Ook voor mensen is het belangrijk dat het slaapritme niet verstoord raakt door te veel aan licht. Deze excursie is ook geschikt voor wat oudere kinderen. Omdat de helling van de Belvédèreberg steil en stenig is en glibberig kan zijn, is goed schoeisel en evt. wandelstok aan te raden. Honden mogen mits aangelijnd mee.

We starten om 19.00 uur vanaf het parkeerterrein bij de voormalige Hubertuskerk in Boschpoort,
Bosscherweg 161 Maastricht en zijn rond 21.30 uur terug.
Omdat we door het donker lopen is 20 het maximum aantal deelnemers. Aanmelden is verplicht en kan via onderstaande link:

https://forms.gle/Ux5BcFWkbD6n3AAE9

Bij problemen met aanmelden graag een mail sturen naar vanessahilwil@gmail.com
Voor nadere informatie kun je
terecht bij Antonie de Beaumont, 06-53842539.

Algemene informatie

zaterdag 29 oktober 2022 - 19:00 tot 21:30
Locatie: 
Parkeerplaats bij voormalige Hubertuskerk in Boschpoort
Nederland
Google Maps image