Natuurschool in Noordwijk

Op schoolreisje naar de Natuurschool Noordwijk
Vanaf 29 oktober 2020 is IVN Natuureducatie een nieuwe schoolreisbestemming rijker: de Natuurschool. De Natuurschool biedt al 30 jaar natuurschoolreisjes aan voor het basis- en voortgezet onderwijs en is een begrip in Nederland. De afgelopen jaren bereikten ze hiermee 500.000 leerlingen en brachten ze de groene speel- en leeromgeving tot leven. Op schoolreisje met de Natuurschool betekende een actieve dag in de buitenlucht, plezier beleven met je klas, uitwaaien en ook nog wat opsteken over de natuur. Wadlopen, sleepnetvissen op het strand, actieve spellen en nog veel meer activiteiten die ervoor zorgden dat je speelde tot je groen zag. En dat blijft zo na de overname door IVN. www.natuurschool.nl
Programma Natuurschool Noordwijk
Noordwijk aan Zee is een fantastische plek om met de hele klas lekker uit te waaien. Het strand en de duinen van Noordwijk bieden alles om deze schoolreis tot een geslaagde dag te maken: actief een dag buiten, lol maken en beleven hoe slim de natuur in elkaar zit. In het programma bieden we verschillende activiteiten per leeftijdsgroep die zoveel mogelijk op het niveau van de leerlingen worden begeleid.
Een Natuurschooldag bestaat uit twee delen:
1) Spellen/activiteiten in de duinen, bij Piet Florisdal en
2) strandactiviteiten bij Langevelderslag.
Voor groep 7/8 en leerlingen van het Voortgezet Onderwijs is er een combinatieticket met Naturalis mogelijk, waarbij scholen één dagdeel Naturalis bezoeken en één dagdeel de activiteiten op het strand doen.
Elke leeftijdsgroep heeft een speciaal op maat gemaakt programma:

Klas

Op het strand In de duinen
Groep 1/2 Korren & de reis van de 1001 badeendjes Lang leve de eekhoon!
Groep 3/4 Korren & de reis van de 1001 badeendjes Lang leve de vos!
Groep 5/6 Korren & de coole walvisjagers Lang leve de mier!
Groep 7/8 Korren & de coole walvisjagers Lang leve de vos! of Programma Naturalis
Voortgezet onderwijs Korren & de coole walvisjagers Programma Naturalis

Natuurschoolgidsen
Elk jaar begeleid een groep opgeleide gidsen de schoolreisjes van de Natuurschool. Samen vormen zij een hechte groep die vol enthousiasme en energie de leerlingen een bijzondere dag laten beleven. Een Natuurschoolgids neemt een schoolklas mee in de boeiende wereld van de duinen, de zee en het bos. Met enthousiasme, gevoel voor entertainment en kennis van zaken zorgt de gids ervoor dat alle deelnemers een onvergetelijke schoolreisdag in de natuur beleven!
De werving voor Natuurschoolgidsen staat open. Meer informatie is hier te vinden.