Vroege zomerwandeling door De Houtkamp

1.4 KM
(0)

Natuurroute met highlights door park De Houtkamp in Leiderdorp. Over planten, dieren en zwammen in de voorzomer van 2021. De route gaat over verharde paden en is daarom geschikt voor rolstoelen en rollators.

Deze route wordt u aangeboden door de IVN werkgroep Leiderdorp, onderdeel van IVN Leidse regio. De werkgroep wil graag zoveel mogelijk mensen motiveren om de rijkdom van park De Houtkamp te ontdekken en te beleven. Daarom verzorgt de werkgroep het hele jaar door activiteiten en excursies voor jong en oud. Kijk voor meer info op https://www.ivn.nl/leiden.

Park De Houtkamp is het groene hart van Leiderdorp, gesticht in 1970 nadat de plaatselijke boer met zijn boerderij door de gemeente werd uitgekocht. Die boerderij, de Munnikenhof, is nu nog te herkennen als Brasserie Park. Het uitgangspunt van het park was en is een ecologisch samenhangend park met verschillende elementen – waaronder een heemtuin – en een grote biodiversiteit.

Als gebruiker van deze IVN route app krijg je automatisch een seintje en een informatieve pop-up als je op een hotspot bent. De route kan vanaf elk punt in het park worden gestart.

Tip: gebruik meer zintuigen dan alleen je ogen: luister, ruik en voel!

Locatie

Van Diepeningenlaan 110, 2353 KA, Leiderdorp, NL
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina