Publieksexcursie Oosthaven

Een nieuwe lente een nieuw geluid! Als je vogels wil leren herkennen aan hun zang is dit een moment om daar mee te beginnen.
Het is nog vroeg in het jaar en dan zingen er nog niet zo veel soorten. In maart lengen de dagen en begint het broedseizoen voor veel vogels, dan laten zij zich horen! Bij zonsopgang ontwaken de vogels een voor een, dit geeft een prachtig ochtendconcert. Soorten die het hele jaar hier verblijven – merels, mezen, lijsters – zingen dat het een lieve lust is. De winterkoningen verdedigen met hun zang fel hun territorium. De eerste trekvogels komen in maart terug van hun overwinteringsgebied. Een echte lentebode is de Tjiftjaf en het zou mooi zijn die te horen. Dan is het in deze nieuwe lente ook echt een nieuw geluid. We lopen vanaf de Oosthaven over een mooi natuurpad door grienden en door bos richting de Nieuwe Merwede. Griend, riet, bos en water: een ideaal leefgebied voor zangvogels. IVN-gidsen helpen je de vogels te herkennen aan hun zang en vertellen je meer over hun leefwijze.
Wil je je vogelkennis verder oefenen en uitbreiden? Loop dan ook mee met IVN-vogelexcursies in april en mei, als alle trekvogels terug zijn.

tjiftjaf
Waar
Parkeerplaats Oosthaven
Nieuwe Merwedeweg
3329 KK Dordrecht
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina