Zoogdieren

Bever, otter, das en boommarter. Allemaal bijzondere zoogdieren die momenteel bezig zijn met een opmars in de gemeente Deventer. Geen beter moment om een zoogdierenwerkgroep te beginnen in de gemeente Deventer!

Wij  zijn een enthousiaste groep mensen die onze eigen kennis van deze en andere zoogdieren, proberen te vergroten. Dat doen wij onder andere door inventarisaties uit te voeren via sporenonderzoek, cameravallen en observaties. Tevens proberen wij het publiek enthousiast te maken door middel van lezingen en excursies. Een eigen nieuwsbrief brengt de werkgroepleden periodiek op de hoogte van activiteiten en ontdekkingen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator: Tom Dekker: 0570-655315  of 06 54623388, of per mail.
 

Bijzonder zoogdier gezien?

Indien jij een bijzonder zoogdier hebt gezien, of er sporen van vermoedt, dan horen wij dat graag. Het gaat dan om soorten als de bever, boommarter, das en otter. Je kan contact met ons opnemen via de mail

Aan de slag op het internet

Op zoek naar een foto van een dierspoor? Of een dierspoor gevonden en je wilt nu weten welk dier het gemaakt heeft? Hopelijk kan deze diersporen-zoekmachine je verder helpen! Deze website heeft ook artikelen over diersporen en het waarnemen van zoogdieren.

In dit album hebben we de mooiste videobeelden gezet van onze wildcamera. De camera reageert op beweging en warmte en wordt ingezet om wissels, burchten en andere bijzondere plekken te monitoren. Alle filmpjes gemaakt door de zoogdierenwerkgroep kan je vinden op ons YouTube kanaal.

Met de geheel vernieuwde Deventer Diersporenkaart (zie onder) kan je antwoord vinden op de vraag welk dier een spoor gemaakt heeft. Alle dieren en sporen op de kaart (zie hieronder) komen voor in de omgeving van Deventer.
Tip: print eerst de eerste pagina, keer het blad om, en print dan de tweede pagina. Als je nu het vel doormidden vouwt heb je een handzaam 'boekje' om mee te nemen op je wandeling!

En ten slotte: neem vooral een kijkje op de Facebookpagina over diersporen: hier staan dagelijks nieuwe berichten over spannende sporen die gevonden zijn.

dev_diersporenkaart-2013-web.pdf