Overig

Leden en donateurs IVN De Oude IJsselstreek vieren de lente!

De Oude IJsselstreek 17 april 2023

Op zaterdagochtend 15 april om 10.00 uur verzamelde een behoorlijke groep leden en donateurs van onze IVN-afdeling zich bij kinderpretpark Het Land van Jan Klaassen in Braamt. In de afgelopen coronajaren kon steeds de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst niet plaatsvinden. Nu had men besloten dat er maar eens een bijeenkomst in de lente  georganiseerd moest worden. Aan regiowerkgroep Montferland viel de eer te beurt om dit lentefeest vorm te geven. En dat deed men met verve door deze onverwachte maar ontzettend leuke locatie hiervoor uit te kiezen!

We werden welkom geheten met koffie en appelgebak en mochten plaats nemen in deze kleurrijke binnenruimte, waar onze voorzitter Gerard van der Kamp een korte toespraak hield. Daarna kondigde Bennie Harmsen (Montferland) aan dat we zouden worden opgehaald. Meer wist hij ook niet…

Daar verscheen een in klederdracht gehuld persoon, die zich voorstelde als zijnde de hertog van Gelre. Hij troonde ons naar buiten om daar onder tromgeroffel, en een ter plekke door het publiek ingestudeerde ‘lenteschreeuw’, al vuur spuwend de lente in te luiden (zie ook dit filmpje).

Daarna mocht iedereen weer naar binnen. Hier vertelde huidige eigenaar Geert Prein (inmiddels niet meer uitgedost als hertog) hoe meer dan 40 jaar geleden het pretpark tot stand kwam (door zijn vader: de bekende poppenspeler Marius Prein). Vervolgens werd ons een ‘pubquiz’ voorgeschoteld met – soms hilarische – natuur(strik)vragen. De groepjes van twee tafels eindigden ex aequo met 27 van de 30 vragen goed. Als prijs kregen ze een chocolade paaseitje en mochten ze als eerste aanschuiven voor de lunch (soep met broodjes).

Na de lunch kon men kiezen uit een bezoek aan het poppenmuseum van Jan Klaassen, het Dickens Museum (aan de overkant van de weg) of een wandeling rondom recreatieplas Stroombroek.

Ter afsluiting kon men met een drankje op het terras plaatsnemen. En zo eindigde een gezellige en geslaagde lentefeestdag waarbij we ons allemaal weer even ‘kind(s)’ mochten voelen…

 

Ontdek meer over

Deel deze pagina