9.1 KM

Rondom Strang en Iessel

(1)

Geniet van deze wandeling van 9,1km in het gebied waar de rivieren Aa-strang en Oude IJssel bij elkaar komen. De wandeling is eventueel in te korten tot 5,3km. Aan het begin of einde van de wandeling kun je overwegen van het blote voetenpad te genieten!

De route is gevarieerd. Je loopt over rivierduinen, door natte gebieden en langs veldwegen. Onderweg geeft de IVN-routes app veel informatie over de prachtige natuur en de verassend rijke cultuurhistorie van dit gebied.

Startpunt is de parkeerplaats bij restaurant Engbergen, aan de Engbergseweg nabij Gendringen. Ongeveer halverwege deze wandeling loop je langs restaurant van Hal. Mooie plekken om even uit te rusten.

Nog een paar aanwijzingen: Je hond kan, mits aangelijnd, mee deze wandeling. Denk je eraan poepzakjes mee te nemen? Als het een tijdje veel geregend heeft, meestal in het winterseizoen, kunnen de paden langs Aa-strang en Oude IJssel plaatslijk erg drassig zijn. Het is dan verstandig je schoeisel hierop aan te passen. In de zomer wandel je op deze plekken wellicht door hoog gras en riet. Wij raden aan jezelf en je medewandelaars na de wandeling grondig op teken te controleren.

Locatie

Engbergseweg 6-8, 7083, Voorst, NL
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina