Borger-Odoorn
Natuur
Op
vrijdag25nov202220:00

Natuurfilm Holland: Natuur in de Delta

Foto beversporen: ©Geert de Vries

We vertonen op onze filmavond de prachtige natuurfilm Holland: Natuur in de Delta, een Nederlandse natuurfilm geregisseerd door Mark Verkerk. Regisseur Mark Verkerk en producent Ton Okkerse maakten eerder de natuurfilm De Nieuwe Wildernis over de Oostvaardersplassen in Flevoland. De opnamen van de film Holland: Natuur in de Delta – door vijftien camerateams – namen bijna twee jaar in beslag en vonden plaats in onder andere het rivieroeverreservaat de Blauwe Kamer, de Biesbosch en het Noord-Limburgse natuurgebied het Schuitwater. De stemmen in de film zijn van Bram van der Vlugt en Carice van Houten. De filmmuziek werd gecomponeerd door Bob Zimmerman en uitgevoerd door het Metropole Orkest. De titelsong I Am the Water werd gezongen door Waylon. 

Portret van verschillende dieren

haasFoto: haas, ©Lenie Doornkamp

De film schildert een portret van een groot aantal diersoorten. Hoofdpersonages zijn de zeearend, de bever, de haas en de stekelbaars. Centraal in de film staat ook het pimpernelblauwtje, een dagvlinder die bijna was uitgestorven. Deze vlinder is afhankelijk van de grote pimpernel, een uiterst zeldzame plant. De leefwijze van het pimpernelblauwtje lijkt op het gentiaanblauwtje. Ook deze vlinder kan als larf alleen overleven in het nest van een speciale mierensoort: de steekmier.

Spectaculair in de film zijn de beelden van de zeearend die jagend werd gefilmd in de Biesbosch.

Kortom deze natuurfilm mag u niet missen. IVN Borger-Odoorn heet u van harte welkom.

 

Algemene informatie

vrijdag 25 november 2022 - 20:00 tot 22:30
Locatie: 
Hunebedcentrum
Hunebedstraat 27
9531 JV Borger
Nederland
Extra Informatie: 

Zaal open om 19.30 uur. De film duurt inclusief een pauze van 20 minuten bijna twee uur.

De film wordt u aangeboden door IVN Borger-Odoorn, wel worden per persoon twee kopjes koffie of thee (kosten € 5) in rekening gebracht. Graag gepast betalen bij binnenkomst.
Aanmelden voor de filmvoorstelling kan via de activiteitencommissie (hieronder 'contactpersoon')

Contactpersoon: 
Google Maps image