Weert e.o.
Klimaat
dinsdag28sep2021

Start Online IVN klimaatcursus in november 2021

Op 3 november 2021 start een online IVN klimaatcursus, bestaande uit 8 online bijeenkomsten van 2 uur, georganiseerd door de werkgroep Districts Kader Vorming van IVN District Limburg.  Inmiddels hebben elders meer dan 100 cursisten de cursus afgerond. Tijdens de cursus werken cursisten aan een eigen klimaatactieplan en dragen op die manier bij aan oplossingen van de huidige klimaatcrisis. 

 

Over de online klimaatcursus

Bij IVN staat mensen verbinden met de natuur centraal. Het wordt het steeds duidelijker wat de invloed van mensen op het klimaat en de invloed van het klimaat op de mens is. Een goed moment om te reflecteren over hoe we met onze aarde omgaan. Benieuwd naar de link tussen mens en klimaat en naar hoe wij zelf een verschil kunnen maken? Dan is de online klimaatcursus "de groene verandering" misschien wel wat voor jou!

 

Onderwerpen in de cursus zijn o.a.
- klimaatverandering in een breed perspectief
- verbanden tussen klimaat, natuur en duurzaamheid
- handvatten bieden om zelf in actie te komen
- ecologische voetafdruk
- klimaatcommunicatie
- systeemverandering en klimaatpsychologie

 

Doelgroep

De cursus is geschikt voor iedereen, dus je hoeft geen voorkennis over het klimaat te hebben. Het enige wat je nodig hebt is de motivatie om samen te leren en een steentje bij te willen dragen.

 

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.