Het Snuffiepad

IVN Weert e.o. heeft in 2022 een nieuw wandelpad uitgezet in het IJzeren Mangebied, dat start bij het NMC De IJzeren Man.
Het pad genaamd “Snuffiepad” is geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Voor je de wandeling begint, koop je voor € 5,50 binnen bij het NMC een tas met opdrachten en materialen.

Het Snuffiepad kun je eenvoudig lopen door de bordjes van Snuffie te volgen. Het konijn Snuffie wijst je de weg door het bos, over de zandvlakte, de heide, de vennen, langs het beekje en door de tuin van het NMC. De wandeling start nabij het gebouw van het NMC in de hoek van de parkeerplaats. Het Snuffiepad is geschikt voor elk seizoen.

De natuur beleven en ontdekken.

Er zijn tijdens de wandeling diverse leuke opdrachten. In totaal 15 stuks, maar je hoeft ze niet allemaal te doen. Met de inhoud van de tas kun je de opdrachten eenvoudig uitvoeren en leert de jeugd op deze manier de natuur beter te ontdekken. Deze tas met zoekkaarten en andere materialen mag je mee naar huis nemen.

Tekenaar Rim Beckers uit Altweerterheide heeft Snuffie ontworpen.

Rondom het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man in Weert diverse andere wandelpaden aangelegd. Bij de toegangspoort van het NMC staat een groot bord van Kempenbroek waarop de diverse wandelroutes staan aangegeven.