Het Geopad

Het Geopad. Leren over het Weerter landschap.

Tijdens deze wandeling leer je hoe het landschap van Weert is ontstaan. Je begint bij het Natuur- en milieucentrum De IJzeren Man (Geurtsvenweg 4) te Weert en volgt de route ‘Geopad’. Onderweg kun je allerlei proefjes en waarnemingen doen. Zo ontdek en leer je al doende over de geologie, de bodem, de invloed van planten en dieren en de omgang van mensen met het landschap.

HOE WERKT HET?

Je kunt de Geopadkar met de materialen voor de proefjes lenen aan de balie van het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man. Na de wandeling lever je de Geopadkar daar ook weer in.
geopadkar
In het centrum, in de grote zaal tref je een Geopadtafel aan. Ook daar vind je allerlei proefjes en opdrachten.

Er zijn drie versies.
Versie 1 is geordend op thema. Je kunt bv. alleen alle opdrachten doen over geologie of alles over het landschap.
In versie 2 staan de opdrachten in volgorde zoals je ze tijdens de wandeling tegen komt.
Versie 3 is een verkorte wandeling waarbij je geen opdrachten doet, maar wel uitleg op papier (en t.z.t. via QR-code) krijgt.

In alle gevallen kun je ervoor kiezen om een deel van de wandeling / opdrachten te doen en de rest bijvoorbeeld op een later tijdstip. Wil je alle opdrachten in één keer doen, dan moet je er toch wel op rekenen dat je een dag bezig bent.

VOOR WIE IS HET?

Voor iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkeling van het landschap in Weert. Deze wandeling is ook een aanrader voor gezinnen. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen de opdrachten uitvoeren.

HOE LANG IS HET IN AFSTAND EN TIJD?

De totale afstand van het Geopad is 1,5 km. Hoe lang je erover doet, hangt ervan of hoeveel opdrachten doet of niet. Het varieert van enkele uren tot mogelijk wel een hele dag.

Om over de Geopadkar te kunnen beschikken is het zinvol te reserveren. Dat kan aan de balie van het Natuur- en milieucentrum, via 0495-524 893 of met  info@nmcweert.nl.