Bloemen en planten

Heel geïnteresseerde deelnemers aan de Foodwalk van 17 juni

Weert e.o. 3 juli 2023

Het is al voor het 7e jaar m.u.v. de Corona jaren, dat de jaarlijkse Foodwalk in samenwerking met het NMC wordt

georganiseerd en is nog steeds een groot succes. De belangstelling voor wilde- en vergeten groenten en kruiden blijft groot. Dit jaar kwamen we op ong. 25 zeer geïnteresseerde deelnemers.
Verbazing alom dat bv. Veldzuring, Zevenblad, Smeerwortel en de wortelstok van de Lisdodde allemaal eetbaar of medicinaal zijn. Wat lang geleden normaal was zijn we vergeten!

Na een uurtje onder de snikhete zon (31 C.) met uitleg, proeven, ruiken, historie en legendes van de planten en assistentie van Veronica en Simone was er een demonstratie Heksenpesto maken binnen het gebouw van het NMC met de hulp van 2 kinderen van Simone. De proeverij was aansluitend, maar ik had geen rekening gehouden met végetariërs nl. in Pesto zit ook kaas maar hoeft niet.

 

Tegenwoordig is 4,5% van de bevolking vegetariër. Dus volgende keer rekening mee houden!

Als afsluiting lag er drukwerk klaar om mee te nemen met afbeeldingen van wilde eetbare planten en vruchten incl. het recept van Heksenpesto. Potjes met Pesto konden ook gekocht worden voor slechts € 1,–. Een zeer geslaagde middag en dank aan Veronica en Simone.

Jaap Tak

Ontdek meer over

Deel deze pagina