Slootjesdag

Activiteit: Onderzoek naar waterdiertjes

Datum: zondag 11 juni

Aanvang: 1e groep 10.00 uur en 2e groep 11.30 uur

Trefpunt: Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4 Weert.

Contactpersoon: Toos Kunnen

Vooraf aanmelden bij Toos Kunnen via mail website@ivnweert.nl

Bij de Slootjesdag kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders op avontuur langs de waterkant bij het NMC De IJzeren Man in Weert. Gewapend met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten onderzoek je welke dieren er leven in de sloot. Gidsen van IVN Weert staan klaar om daarbij te helpen.
Zoek de grote spinnende watertor, ontdek wie er in de zomer op het water kan schaatsen en probeer de snelste zwemmers van de sloot te vangen. Misschien vind je wel een waterschorpioen of een staafwants. Welke andere dieren leven nog meer in de sloot?

Met de Slootjesdagen wil IVN het waterbewustzijn van kinderen en (groot)ouders vergroten. Slootjes zijn belangrijk voor het watermanagement en de biodiversiteit in Nederland. Doordat de kinderen zelf op zoek gaan, ontdekken ze op een laagdrempelige manier het leven in de sloot.

De waarnemingen kunnen op een kaart ingevuld worden. Daarna kunnen ze thuis doorgegeven worden op de website van www.waterdiertjes.nl. Daarmee help je mee aan kennis over de waterkwaliteit van slootjes.
Kom ook en beleef samen met IVN het avontuurlijkste uitje aan de waterkant! Ga naar www.ivn.nl/slootjesdagen voor meer informatie.

 

Praktische informatie:

Deelname aan Slootjesdag is gratis

Vooraf aanmelden tot zaterdag 10 juni 18 uur. Mail naar website@ivnweert o.v.v. Slootjesdag.
Vermeld bij de aanmelding: naam, aantal personen en starttijd 10 uur of 11.30 uur. Na aanmelding ontvang je een bevestiging met aanvullende informatie.

 

Waar
NMC De IJzeren Man
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Toos Kunnen

gids, coördinator plantengroep, bestuurslid, beheerder website Weert

Ontdek meer over

Deel deze pagina