eikproject grote brogel kop 3op1 Bomen en struiken

Op werkbezoek in België

Valkenswaard-Waalre 7 maart 2023

Onze serie van 8 scholenprojecten staat niet alleen in D’n Nieuwe Hof. Nadat een jaar lang alle basisscholen uit de directe omgeving op bezoek hebben kunnen komen, wordt een tentoonstelling uitgeleend. Veel IVN-afdelingen uit de regio maken hiervan graag gebruik.

gidsenbestand eikproject grote brogel 3op4Onder de leners is ook al jaren Werkgroep Isis uit Grote-Brogel in België. Bijzonder is dat hier ons scholenproject als basis wordt gebruikt voor een veel uitgebreidere tentoonstelling. De uitnodiging om eens bij hen in de keuken te komen kijken, namen we dus met beide handen aan!

Het grootste deel van de projectgroep scholenwerk had gelukkig tijd om op maandag 6 maart naar België af te reizen. Na een lekkere kop koffie kregen we een uitgebreide rondleiding door ‘Het rijk van koning Eik’ van Laura, waarbij de nadruk natuurlijk lag op alle extra’s van Werkgroep Isis.
Wat inspirerend! Een boomschijf als puzzel, modellen van de stadia in de ontwikkeling van een lieveheersbeestje, een restaurant met menukaart of een uitgebreide beschrijving van de levensloop van een boom: stuk voor stuk mooi gevonden, en prachtig als aanvulling op onze ‘eigen’ Eik.
Ook aan de gebruiksvriendelijkheid voor begeleiders was veel aandacht besteed. Sommige ideeën proberen we volgend jaar zélf in de praktijk te brengen.

Tot slot nog eens koffie met een heerlijk stuk Belgisch-Limburgse vlaai. Werkgroep Isis, en vooral Laura: bedankt voor de hartelijke ontvangst!
Over een paar weken hopen we veel aanwezigen weer te begroeten bij ‘Zaden op reis’ in Valkenswaard.

De projectgroep scholenwerk

eikproject grote brogel collage 4op3

Ontdek meer over

Deel deze pagina