kleine vos op sedum kop 3op1 Biodiversiteit

Nieuwsgierig naar biodiversiteit?

Valkenswaard-Waalre 26 maart 2024

Zelf aan de slag met herstel van biodiversiteit

Het werkgroepenoverleg van 20 maart j.l. was het startschot voor de lancering van een reeks websitepagina’s geheel gewijd aan biodiversiteit. De informatie richt zich op jeugd, bewoners en organisaties, zoals bedrijven en scholen. Je vindt er boeken- en filmtips, leuke weetjes, natuuruitstapjes, praktische tuin-, en bedrijfsadviezen. Vele bronnen zijn overzichtelijk bij elkaar gebracht op onze IVN-afdelingssite. Dit is een initiatief van de Werkgroep Biodiversiteit Valkenswaard-Waalre.

Externe bronnen

Het enorme verlies aan soortenrijkdom krijgt steeds meer aandacht in de media. Op de IVN-site was daar tot voor kort weinig specifieke informatie over te vinden. De site geeft informatie over de zorgelijke situatie van de natuur. Maar er is vooral ingezet op wat jezelf kunt doen aan herstel. Er is gebruik gemaakt van wat aan IVN-informatie voorhanden is en van externe bronnen van organisaties zoals Milieu Centraal, Brabants Landschap, Wereld Natuurfonds, MVO-NL (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen-Nederland) enz.

Leefgedrag

Naast alle natuurherstelmaatregelen is verandering noodzakelijk in het menselijk gedrag.
De belasting van de aarde door de mens is veel groter dan de aarde aankan. Ben je benieuwd naar jouw ecologische voetafdruk? Op de website vind je een hulpmiddel om die te berekenen.

Opmerkingen

We zijn nieuwsgierig naar wat jij van de biodiversiteitpagina’s vindt. Je vindt deze pagina’s op onze afdelings-website onder het tabje Kennis -> Biodiversiteit. Je kunt ook deze URL gebruiken: https://www.ivn.nl/afdeling/valkenswaard-waalre/biodiversiteit-voor-jou/.

De website is zeker nog niet af. Er zal nieuwe, actuele informatie worden toegevoegd en verouderde worden verwijderd. Heb je tips voor verbeteringen, opmerkingen of vragen, stuur deze naar: naar webmaster.valkenswaard.waalre@ivn.nl. Wij gaan er dan mee aan de slag.

Werkgroep Biodiversiteit Valkenswaard-Waalre,
Yvonne Koks
Jacques Sars
Marjolein van der Voort

Ontdek meer over

Deel deze pagina