Jubileumwandelingen

Omdat IVN Maastricht in 2021 50 jaar bestaat worden er het hele jaar door excursies door de buurten van Maastricht  georganiseerd met als thema 'Natuur in de buurt'. Voor deze excursies met gidsen dient men zich op te geven.

Maar om iedereen te laten genieten van deze jubileumactiviteit plaatsen we na afloop van de excursie de route met routebeschrijving op onze website.
Zo kan iedereen deze excursie alsnog lopen en genieten van de natuur in Maastricht.

Over de natuur in Maastricht is een prachtig boek verschenen:                 'Natuurlijk Maastricht - Compacte stad in een weids landschap'.
Het boek kost € 19,50 en is te verkrijgen bij het Natuurhistorisch Genootschap

Jubileumfietstocht Daalhof/Malberg/Oud-Caberg
Een mooie fietstocht door de meest westelijk gelegen wijken van Maastricht. Langs het Albertkanaal en door het oudste landbouwgebied van Nederland.
Jubileumfietstocht Daalhof/Malberg/Oud-Caberg (8)

Jubileumwandeling Jeker, berg en dal
Op 26 juni 2021 werd bij de Jubileumplek 'Eik en Beuk' de trap naar deze plek officieel geopend door Loco-burgemeester Vivianne Heijnen, daarbij geassisteerd door Frenk Janssen van Natuurmonumenten. Voor de leden werd een mooie wandeling uitgezet, die via het Jekerdal, de Cannerberg met het Cannerbos en de Sint-Pietersberg met het ENCI-bos, langs de Jubileumplek voert. Een memorabele wandeling!
Jubileumwandeling Jeker, berg en dal (7)

Jubileumwandeling Wolder/Campagne/Biesland
Een heel afwisselende wandeling met veel natuur in de buurten. Mooie uitzichten op de Sint-Pietersberg en het Jekerdal. Geniet vooral van het geweldige panorama richting België vanaf de Susserweg zo'n honderd meter voorbij de Apostelhoeve.
Jubileumwandeling Wolder/Campagne/Biesland (6)

Jubileumwandeling Stadspark/Jekerkwartier
Het Stadspark en het pittoreske Jekerkwartier zijn meer dan de moeite waard om doorheen te wandelen. Alleen al de overgebleven stadsmuren met hun unieke flora maken deze wandeling een unieke beleving...Maastricht op z'n mooist!
Jubileumwandeling Stadspark/Jekerkwartier (5)

Jubileumwandeling Heugem/Randwyck
Een wandeling die door het voormalige dorp Heugem en de nieuwbouwwijk Randwyck voert én natuurlijk langs de Maas. De Maas en Heugem zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Jubileumwandeling Heugem/Randwyck (4)

Jubileumwandeling Amby
Een verrassende wandeling door Amby met veel markante punten in deze route. Er is niet alleen aandacht voor natuur in de buurt, maar ook voor cultuur. En die is volop aanwezig!
Er zijn 2 mogelijkheden om deze wandeling te lopen:

  1. wandel, met de route op je smartphone. Open deze link dus op je smartphone: Jubileumwandeling Amby/smartphone
  2. wandel met een op papier uitgeprinte route. Open deze link dus op je PC:
    Jubileumwandeling Amby/printversie

Jubileumwandeling De Heeg/Heer
Deze wandeling voert door de buurten De Heeg en Heer. Een afwisselde wandeling door de vele groenzônes in De Heeg, langs een Tiny Forest, een pas aangelegde waterbuffer in Heer en de mooie kloostertuin Opveld.
Jubileumwandeling De Heeg/Heer (2)

Nieuwjaarswandeling
Een wandeling door het Jekerdalpark en de parkengordel van Maastricht.
Afstand ongeveer 5,5 km. gemakkelijk begaanbaar.
Nieuwjaarswandeling (1)