Strandgroep

Zin in strand….
Bent u ook zo dol op het strand, zowel in de zomer als in de winter ? Maar komt u er te weinig ? En wilt u meer leren over alles wat aanspoelt ? Loop dan eens mee met de Strandgroep van IVN regio Leiden.
Al meer dan 10 jaar geven natuurgidsen van de Strandgroep van IVN regio Leiden in de wintermaanden 1x per maand de excursie "Uitwaaien langs de laagwaterlijn" in Katwijk. Sinds enkele jaren geven we ook zomeravondexcursies in juli en augustus in Katwijk. Voor deze strandexcursies hoeft u zich niet op te geven, en er zijn geen kosten aan verbonden.

Vanaf september 2014 geven we 1x per jaar een Strandcursus, bestaande uit 2 avonden en 3 excursies. Onderwerpen die besproken worden: het ontstaan van de Nederlandse kust, eb en vloed, weekdieren (tweekleppigen, slakken, inktvissen), planten op het strand, zeewier, krabben en kreeften.
Tijdens de cursusavonden krijgt u een lezing en 2 practica, waarbij u zelf aan de slag kunt. Voorkennis is niet nodig. Tijdens de 3 excursies gaan we naar het strand van Katwijk, Wassenaarse Slag en Scheveningen, om te kijken naar de overeenkomsten en de verschillen tussen de vondsten op deze verschillende plaatsen.
Samen genieten van het strand, en alles wat je daar vindt en verwondering over het leven in zee staan bij ons voorop.
Voor informatie over data, aanmelden, kosten e.d. kunt u bovenaan klikken op activiteiten, daar vindt u de actuele cursussen en excursies.
Meer informatie ?
Ellen van der Niet, coördinator Strandgroep IVN regio Leiden, 06-51852893, ivnstrand@outlook.com