Cursussen

IVN-Dordrecht organiseert regelmatig cursussen.

Groene Basiscursus.

Deze cursus bestaat uit een aantal modulen en behandelt natuuronderwerpen aan de hand van het seizoen. De cursus kan als opstap gebruikt worden voor het volgen van een natuurgidsencursus. Wil je meer weten over de natuur in je eigen omgeving dan is deze cursus een aanrader. De laatste cursus is gegeven in 2018, en de eerstvolgende is waarschijnlijk over een paar jaar. Tegen die tijd vindt u de informatie over inschrijving en data hier. 

Natuurgidsencursus.

In 2020 starten wij woensdagavond 22 januari met de Dordtse Natuur Gidsen Opleiding!

Dit is een brede cursus die ongeveer een jaar duurt en bedoeld is voor mensen die actief willen worden binnen IVN. Het geeft de mogelijkheid natuuractiviteiten te begeleiden, projecten te leiden of anderszins actief te zijn binnen IVN. Voorkennis is niet nodig, wel prettig.

De cursus voor 2020 is al volgeboekt, aanmelden is dus niet meer mogelijk.

Schoolgidsencursus.

De schoolgidsen duurt een half jaar. Je leert hoe je natuurlessen geeft aan (school)kinderen (6-12 jr) en het maken van een programma voor een natuurles. Na het behalen van het diploma ga je meewerken aan de lessen voor scholen. Informatie bij lidyexler777@gmail.com.

Vogelcursus.

In deze cursus wordt aandacht besteed aan o.a. zang, herkennen van vogels, gedrag en vele andere zaken om de beginnende vogelaar op weg te helpen. De thema's zijn stads- en parkvogels, weidevogels en rietvogels. In de maanden maart, april en mei worden meestal 3 theorieavonden en 3 vroegevogelexcursies gehouden.

In 2020 beginnen we weer een nieuwe cursus. De theorieavonden zijn: donderdag 2 april en 16 april en 7 mei. De vogelexcursies zijn op 4 april, 18 april en 9 mei.

De cursuskosten bedragen € 60, bent u lid of donateur van IVN Dordrecht dan betaalt u € 45. U ontvangt een syllabus en de zakgids "Vogels" van Peter Heyman.

Aanmeldenen informatie bij Leo Nennie, leonennie@gmail.com