Cursussen

IVN-Dordrecht organiseert regelmatig cursussen. Deze worden gepubliceerd onder de rubriek Activiteiten.

Groene Basiscursus.

Deze cursus bestaat uit een aantal modulen en behandelt natuuronderwerpen aan de hand van het seizoen. De cursus kan als opstap gebruikt worden voor het volgen van een natuurgidsencursus. Wil je meer weten over de natuur in je eigen omgeving dan is deze cursus een aanrader. De laatste cursus is gegeven in 2018, en de eerstvolgende wordt nader bekend gemaakt.

Natuurgidsencursus.

Dit is een brede cursus die ongeveer een jaar duurt en bedoeld is voor mensen die actief willen worden binnen IVN. Het geeft de mogelijkheid natuuractiviteiten te begeleiden, projecten te leiden of anderszins actief te zijn binnen IVN. Voorkennis is niet nodig, wel prettig. Wanneer er weer een cursus gestart wordt is nog niet bekend. Informatie bij;  voorzitterIVNDordrecht@gmail.com.

Schoolgidsencursus.

De schoolgidsen duurt een half jaar. Je leert hoe je natuurlessen geeft aan (school)kinderen (6-12 jr) en het maken van een programma voor een natuurles. Na het behalen van het diploma ga je meewerken aan de lessen voor scholen. Informatie bij; cdubbelman@kpnplanet.nl

De cursus gaat 2023 van start, zodra er voldoende aanmeldingen zijn.