Wandelroutes

 IVN Deventer heeft meerdere wandelroutes beschikbaar. Het grootste deel is terug te vinden in de Route-app. Hieronder vindt u de routes in pdf om uit te printen.

Ossenwaard Pdf Ossenwaard natuur
Worpplantsoen cultuurhistorie Worpplantoen cultuurhistorie
Worpplantsoen gedichten Worpplantsoen gedichten

De Natuurgidsencursus (2012-2013) heeft een aantal mooie producten opgeleverd. Als eindopdracht van de tweejarige cursus hebben de natuurgidsen de volgende producten gerealiseerd:

- Bomenwandeling Brinkgreven

- QR-wandeling Nieuw Rande

Bomenwandeling Brinkgreven: Door de beslotenheid van het terrein valt het niet direct op, maar achter de ingang van Brinkgreven bevindt zich een opmerkelijke verzameling prachtige en oude bomen, sommige al meer dan tweehonderd jaar oud. De twee wandelroutes nemen u mee langs de mooiste exemplaren van de circa tweeduizend bomen die het bijzondere landschapspark van Landgoed Brinkgreven sieren. Het landgoed heeft een grote verscheidenheid aan prachtige bomen en struiken waaronder veel exoten. Er staan wel 70 soorten  met ruim 2000 bomen. Hoewel het park vroeger een buitenverblijf was is het nu volledig omgeven door bebouwing, het is als het ware een van de groene longen van de stad Deventer. Het park is vrij toegankelijk met respect voor bewoners en de natuur. Lees hier de folder van de bomenroute:

Brinkgreven bomenroute folder

tulpenboom Brinkgreven

QR-route Nieuw Rande: Een QR code is de nieuwe ‘streepjescode’. QR staat voor Quick Response, omdat de code snel is uit te lezen. Het staat al op veel producten, services die je in kranten kunt vinden, bij advertenties, op je vliegticket, etc.. Als je een smartphone (slimme telefoon) of tablet hebt met internet, dan kan je de QR-code aflezen met een gratis app en de informatie erachter openen. Dat is precies wat een groepje Natuurgidsen tijdens de laatste natuurgidsencursus heeft uitgewerkt voor een wandeling op Nieuw Rande. Daar staan 24 paaltjes met daarop een plaatje met een QR-code. Die kun je uitlezen met behulp van je smartphone. Zorg dan wel dat je de app QR-Reader er wel alvast op hebt gezet.

qr-code