wilgenroosje Bloemen en planten

Wandeling voedselpad Borger in Eindje om in Drenthe

Borger-Odoorn 9 februari 2023

Foto hierboven: Wilgenroosje, ©JosVink

Al eerder wezen we onze leden op de prachtige website Eindje om in Drenthe.
Hierop vind je heel veel leuke wandelingen. Ook in de directe omgeving van je woonplaats.

Recent is er weer een prachtige wandeling toegevoegd. Een heel bijzondere deze keer.

Het voedselpad Borger, een wandeling van 6 km vanuit het Hunebedcentrum langs de oostrand van Borger naar het nieuwe natuurgebied Flessenhals.

Langs het voedselpad Borger maak je uitgebreid kennis met de eetbare natuur. Als je de online versie gebruikt zie je precies waar je de planten kunt zien en als je vervolgens op het icoontje klikt krijg je heel veel informatie over de betreffende plant.

duizendblad
Duizendblad, ©JosVink

Allerlei plantensoorten passeren de revue. Je leert ze niet alleen kennen maar je leest ook hoe je sommige planten of delen daarvan kunt verwerken in heerlijke recepten. Bijvoorbeeld het bereiden van brandnetelsoep of het maken van Flammkuchen met duizendblad.

Deze wandeling moet je eigenlijk meerdere keren tijdens het bloeiseizoen maken want natuurlijk niet alle planten bloeien of dragen vruchten in dezelfde tijd van het jaar.

Waarschuwing

Het is voordat je begint met het plukken van planten wel belangrijk de aandachtspunten te lezen die zijn te vinden onder de knop instructies. Voordat je planten of delen daarvan verwerkt in recepten moet je er natuurlijk wel zeker van zijn dat je de juiste plant hebt. Bedenk dat je ook kunt genieten van alles wat bloeit zonder planten te plukken. Als er weinig planten van een bepaalde soort staan is het jammer dat ze allemaal voor persoonlijk gebruik geplukt worden.

paardenbloem
Paardenbloem, ©JosVink

Ontdek meer over

Deel deze pagina