Veel belangstelling voor jeugdactiviteit

Borger-Odoorn 11 mei 2023

Op zondag 30 april organiseerde IVN een middag voor kinderen van 4 tot 12 jaar en begeleid door ouders, opa’s en oma’s met als thema Bodemdiertjes.

De activiteit werd begeleid door onze gidsen Alda Lesschen en Koos Roggeveld. Het was een stralende dag en om 14.00 uur waren er al tien kinderen
met begeleiding aanwezig. We verzamelden bij de ingang van het Oertijdpark van het Hunebedcentrum. Na een welkom gingen we samen het park op.

Hier kwamen ook nog veel bezoekers met kinderen meedoen. Zodat er zeker twintig kinderen actief waren. Ze hadden er heel veel zin en vonden het spannend wat er ging gebeuren. Koos vertelde in het kort wat bodemdiertjes doen en het nut ervan. Daarna gingen de kinderen met een loeppotje, een zoekkaart, een lepel of een schepje aan de slag. Stenen werden omgekeerd, boomstammen verplaatst en driftig gegraven in het zand…. De opbrengst was geweldig! Een duizendpoot, pissebedden, een groene sprinkhaan, een pad, wormen, torren en heel veel slakken. Alles werd in een grote bak verzameld en goed bekeken. Grappig was het om een worm over een A4tje te laten kruipen, zodat je hem kon horen ritselen. Al met al een zeer geslaagde middag en veel blije kinderen.

Alda Lesschen.

Deel deze pagina