Tiny Forest Jaarverslag 2019: Kleine bossen worden groot

Tiny Forest Jaarverslag 2019: Kleine bossen worden groot

Tiny Forest 13 mei 2020

Met veel plezier hebben we gewerkt aan weer een succesvol jaar ‘Elke buurt zijn eigen bos’ . We brengen daarom graag het jaarverslag van ‘Elke buurt zijn eigen bos’ onder je aandacht. Dit programma is nu ruim twee jaar onderweg en wat zijn we trots op de resultaten die we nu al bereikt hebben.

Tiny Forest uitbreiding
In 2019 plantten we 44 Tiny Forests aan, verwelkomden we 30 nieuwe partnergemeenten en ontdekten ecologen en vrijwilligers van Wageningen Universiteit maar liefst 585 verschillende diersoorten in onze Tiny Forests.

Tuiny Forest
Tiny Forest kreeg ook een klein zusje, de Tuiny Forest. Dit is een inheems bosjes van 6 vierkante meter, voor in de tuin. Maar liefst zeshonderd enthousiaste tuineigenaren plantten dit aan.

Particulieren
Daarnaast leidden we 20 particulieren op om een Tiny Forest op hun eigen land aan te planten, en 15 van onze cursisten hebben al een minibos op eigen grond geplant.

Over de grens
Tiny Forest stak de grens over naar België en Engeland. In 2019 sloten we samenwerkingsverbanden met Earthwatch in Engeland en Goodplanet in België en gaan hun helpen om het programma in eigen land op te zetten.

Tiny Forest infographic 2019

Veel leesplezier!

Hartelijke groet,

Daan Bleichrodt
Projectleider Tiny Forest IVN Natuureducatie

Meer weten over Tiny Forest

Deel deze pagina