Foto’s: alle seizoenen

Een Tiny Forest is in elk seizoen een fijne plek voor planten, dieren en mensen. Elk jaar groeit zo’n minibos weer een stuk tot een compleet, zelfvoorzienend ecosysteem. De bomen van het Tiny Forest in Zaandam zijn in vijf jaar al zo’n zeven meter gegroeid! 

Foto 1. Tiny Forest Muziekplein, Utrecht 

Tiny Forest

Foto 2. Tiny Forest Almere

Tiny Forest

Lente

De knoppen komen uit en grote én kleine beestjes zijn druk in de weer om zich voort te planten. Een Tiny Forest kan als ideale plek dienen voor een nestje of om nestmateriaal te verzamelen. 

Zomer

In de zomer zorgt een Tiny Forest voor fijne schaduwplekken in de buurt. Zeker als het bosje in een stad is geplant, geeft dat extra verkoeling op hete dagen. Kun je zelf ook wat verkoeling gebruiken? Ga lekker naar buiten en organiseer een buurtfeestje of picknick in een Tiny Forest in jouw buurt.

Herfst

November is dé plantmaand van het jaar. Bomen en heesters houden een winterslaap. Het perfecte moment om ze de grond in te zetten. Zo heb je de grootste kans dat ze aanslaan en in het voorjaar een vliegende start maken. 

Winter

In de winter is het Tiny Forest in rust. Toch gebeurt er van alles: de bomen vormen hun knoppen voor het komend voorjaar. De bladeren (en vaak ook al de bloemen) zijn de hele winter al aanwezig zijn. Maar wel veilig opgeborgen in de knop die bescherming biedt tegen hagel, sneeuw en vorst