Tiny Forest voor Bedrijven

Wil jij van jouw bedrijf een groene, inspirerende werkplek maken, die zorgt voor trots, werkplezier en meer creativiteit bij medewerkers? Die bijdraagt aan een groen imago en die de biodiversiteit stimuleert, verkoeling biedt op warme dagen, water bergt bij overvloedige regenval en CO2 opslaat? Plant dan, samen met de medewerkers, een Tiny Forest met buitenwerkplek op jouw eigen bedrijfsterrein!

Hoe pakken we dit aan?

Tiny Forest bedrijvenIVN werkt aan een wereld waar contact tussen mens en natuur weer vanzelfsprekend is. Daarom betrekken we medewerkers bij alle stappen van de Tiny Forest plantmethode. We leggen het bos samen aan. Na de aanleg start het natuurbelevingsprogramma. Dit programma bestaat uit drie bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten leren medewerkers hun eigen minibos echt kennen. Om meer te leren over het beheer organiseren we een natuurwerkdag. In een dagdeel leren medewerkers meer over bosbeheer én hebben we het bos al de eerste onderhoudsbeurt gegeven.

Download de flyer

Flyer Tiny Forest voor bedrijven

Ons bedrijf als groene, inspirerende en natuur inclusieve-werkomgeving

‘Een Tiny Forest leent zich uitstekend om het bedrijfsterrein te vergroenen. Naast de toename van vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, is het een ontmoetingsplek voor werknemers. Zo maken we van ons bedrijf een groene, inspirerende en natuur inclusieve-werkomgeving.’
Stefan van den Brink, CEO van Lister Buildings
Lees meer over dit bedrijfsTiny Forest

Bedrijventerrein in Wapenveld omgetoverd tot beleefbaar groen

Bij het Gelderse bedrijventerrein Van der Zeelaan in Wapenveld is in 2021 door IVN Natuureducatie en Leadax samen met De Weerdt Hoveniers tweeduizend vierkante meter plantsoengras omgetoverd tot een natuurreservaat met bos, een bloemenweide, buitenwerkplek en een speciale wandelroute. Werknemers van de daar gevestigde bedrijven kunnen vanaf nu ondergedompeld worden in de natuur.
Lees meer over dit bedrijventerrein

Interesse?

In heel Nederland schieten de Tiny Forests de grond uit, en daar zijn we geweldig trots op. Maar bedrijven konden nog niet meedoen. Daar komt nu een eind aan. IVN  is druk bezig met de lancering van IVN bedrijfsbossen, waarbij we gebruik maken van alle kennis & inzichten uit onze Tiny Forests.

Tiny Forest

Wil je een Tiny Forest aanleggen met jouw bedrijf of een Tiny Forest sponsoren? IVN helpt je graag. Vul het contactformulier in en een projectleider uit jouw regio neemt contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Ja, ik wil een Tiny Forest