Zelf aan de slag!

Enthousiast geworden over Tiny Forest en zelf aan de slag? Dat kan met onze cursus en tips!

Hulp bij jouw Tiny Forest

  • We hebben een Tiny Forest handboek gemaakt waarin we je stap voor stap uitleggen hoe je zelf een Tiny Forest aanplant en wat daar allemaal bij komt kijken.
  • Met de ‘Checklist: is mijn minibos een Tiny Forest?‘ kan je nagaan of jouw bos aan alle kenmerken voldoet om Tiny Forest te heten.
  • Om het makkelijker te maken hebben we een online cursus voor je, waarin we je in twintig minuten door alle stappen lopen.
  • Voor de aanleg van onze Tiny Forests werken wij samen met een aantal Tiny Forest-hoveniers. Zij hebben een cursus Tiny Forest gevolgd en kunnen daarmee de Tiny Forest plantmethode waarborgen. Je kunt ook één van de hoveniers inschakelen, als je als particulier een Tiny Forest in je eigen tuin wilt aanleggen.

Een klein bos in je achtertuin

Heb je geen 200 m2 tuin tot je beschikking voor een Tiny Forest? Met Tuiny Forest leg je binnen een halve dag een inheems microbos van 6m2 in je tuin aan. Geschikt voor alle grondsoorten. Goed tegen hittestress en verdroging, goed voor vlinders, vogels en bodemleven. Deze 6m2 wordt dus een ecologisch feest in jouw tuin. Een betere bijdrage aan biodiversiteit kun je niet leveren!

Meer over Tuiny Forest

Succesverhaal: Tuiny Forest in je achtertuin

Wil jij een Tiny Forest in jouw buurt?

IVN helpt je graag. Vul het contactformulier in en een projectleider uit jouw regio neemt contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.