Moestuinieren met IVN

IVN helpt je om meer uit je moestuin te halen. Bekijk onze tips en download handige hulpmiddelen zoals de zaaikalender. Of doe mee aan een (online) moestuincursus om jouw moestuin tot een succes te maken.

Moestuinplan

Gratis zaaikalender of andere downloads

We helpen je graag om jouw moestuin tot een succes te maken. Download de gratis IVN Zaaikalender, het Moestuinplan, handige tips voor verpotten of de instructie voor het insectenhotel. 

Alle moestuin-downloads

Online moestuincursus

Zelf groente, fruit en kruiden kweken is leuk, maar succesvol oogsten is best lastig. Want wanneer je moet zaaien, waar en hoe? Wanneer mogen jouw plantjes naar buiten? Hoe zorg je voor veel oogst? IVN helpt je met een online moestuincursus. Deze cursus is bedoeld voor volwassenen en kennis van moestuinieren is niet nodig. 

Ook op een kleine ruimte kan je prima zelf groenten kweken. Maar hoe doe je dat dan? Luister naar de podcast Moestuinieren op je balkon met moestuincoach Sanne van Aperen. 

Voor mensen die al graag moestuinieren en het leuk vinden om scholen en kinderopvang bij te staan, biedt IVN de opleiding tot moestuincoach aan. 

Je eigen moestuin starten?

Neem dan een kijkje bij de moestuintips en in de webwinkel van IVN voor alle benodigdheden voor een succesvolle moestuin.