Moestuinieren met AH MoestuinMaatjes

IVN helpt je om meer uit je Moestuin te halen. Bekijk onze tips en download handige hulpmiddelen zoals de zaaikalender. Of doe mee aan een (online) moestuincursus om jouw moestuin tot een succes te maken.

MoestuinMaatjes 2021

Succes oogsten in jouw moestuin? In de natuur werken bepaalde gewassen samen, zij helpen elkaar. Daarom introduceerde Albert Heijn dit jaar samen met IVN Natuureducatie en Naturalis de MoestuinMaatjes. Alle moestuintjes bestonden dit jaar uit twee bakjes: duo’s die elkaar versterken.MoestuinMaatjes

MoestuinMaatjes helpen elkaar. De één trekt bestuivers aan voor de ander of zorgt voor natuurlijke bestrijding van insecten die de oogst willen opeten. Samen zorgen de maatjes voor een gezonde, biodiverse moestuin. Je kon bij Albert Heijn 15 verschillende moestuinduo’s sparen. Deze actie is verlopen.

 

Biodiverse moestuin

IVN leert jou alle fijne kneepjes van het moestuinieren met de MoestuinMaatjes en Naturalis neemt je mee in de wondere wereld van biodiversiteit. Met de MoestuinMaatjes verbeter je niet alleen je eigen oogst, je doet ook iets terug voor de natuur! Je draagt op jouw balkon of in jouw tuin bij aan een betere biodiversiteit en meer natuur in jouw buurt.

MoestuinplanHandige moestuin-downloads

We helpen je graag om jouw moestuin tot een succes te maken. Download de gratis IVN Zaaikalender, het Moestuinplan, handige tips voor verpotten of de instructie voor het insectenhotel. 

Alle moestuin-downloads

Online moestuincursus

Zelf groente, fruit en kruiden kweken is leuk, maar succesvol oogsten is best lastig. Want wanneer je moet zaaien, waar en hoe? Wanneer mogen jouw plantjes naar buiten? Hoe zorg je voor veel oogst? IVN helpt je met een online moestuincursus. Deze cursus is bedoeld voor volwassenen en kennis van moestuinieren is niet nodig. 

Ook op een kleine ruimte kan je prima zelf groenten kweken. Maar hoe doe je dat dan? Luister naar de podcast Moestuinieren op je balkon met moestuincoach Sanne van Aperen. 

Voor mensen die al graag moestuinieren en het leuk vinden om scholen en kinderopvang bij te staan, biedt IVN de opleiding tot moestuincoach aan. 

Zelf aan de slag?

Neem dan een kijkje bij de moestuintips en in de webwinkel van IVN voor alle benodigdheden voor een succesvolle moestuin.