Gratis moestuinmaterialen

Je kunt ontzettend veel lekkers kweken in je moestuin. Maar, zeker voor beginnende moestuinders kan het starten van een moestuin best lastig zijn. Wanneer moet je wat zaaien? Zaai je binnen of buiten? Hoe maak je eigenlijk een plan voor je moestuin? Gelukkig helpt IVN je op weg met handige materialen om van jouw moestuin een succes te maken. Veel plezier!

Plannen, zaaien en verpotten

Moestuinplan

Om tot een succesvolle oogst te komen kan je misschien wel wat hulp gebruiken. Wat dacht je van een handige zaaikalender? Zo weet je precies wanneer je welk plantje het beste kan zaaien, verpotten en oogsten. Of een moestuinplan, waarmee je een vliegende start maakt met je moestuin. Wordt het tijd om de boel te verpotten? Ook daar hebben we een handige handleiding voor! Al met al een heleboel handige materialen voor een plezierige moestuinervaring.

Download de gratis materialen

Help de bij voor een succesvolle oogst

Insectenhotel

Bijen en andere bestuivers zijn onmisbaar voor het slagen van je moestuinoogst. Je kunt jezelf én de bij een handje helpen door een insectenhotel te maken. Inspiratie opdoen? Download de Do It Yourself handleiding om een insectenhotel te maken. Laat die bijen en lieveheersbeestjes nu maar komen!

Handleiding Insectenhotel

Moestuin startpakket

Moestuin startpakket

Kweken van groente, fruit en kruiden is leuk, maar succesvol oogsten is best lastig. IVN wil jou laten ontdekken hoe spannend, makkelijk, leuk en dichtbij de natuur is door je te helpen om van je moestuin een succes te maken!

Naar de Moestuinwinkel

Gratis moestuinmaterialen van IVN Tuin en moestuin